vtbkultuur Destelbergen

Destelbergen

Gent: bezoek aan Sint-Annakerk en omgeving

De Gentse Sint-Annakerk wordt eerlang verkocht. Wij kregen de unieke kans om ze nog eens als christelijk gebedshuis te mogen bezoeken.

Datum: 02/06/2018
Uur van samenkomst: 14:00
Plaats: Sint-Annaplein
Prijs niet-leden: 4,00 EUR
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Op zaterdag 2 juni 2018 om 14:00 uur brengen wij in samenwerking met de Goossenaertskring een uniek bezoek aan de Gentse SINT-ANNAKERK.

In afwachting dat ze verkocht wordt, is het ons op de valreep toch gelukt om een bezoek te brengen aan deze merkwaardige kerk. 

Speciaal voor vtbKultuur en Goossenaertskring Destelbergen opent ze nog eens haar deuren en we kunnen dus spreken van een unieke kans om deze kerk voor de laatste keer te bewonderen.

Onze gids, M. Declercq, neemt ons mee voor een verkenning, niet alleen van de kerk, maar ook van het plein ervoor en van haar naaste omgeving.

Ze werd in 1851 ontworpen door de Gentse stadsarchitect Lodewijk Roelandt en - alhoewel ze nog niet helemaal voltooid was - op 12 juni 1866 ingewijd door de toenmalige Gentse bisschop Hendrik-Frans Bracq.

De Sint-Annakerk is het belangrijkste gebouw in Gent in romaanse of rondboogstijl; daarover zal onze gids meer uitleg geven.

Graag een seintje als je er wil bij zijnArthur De Smet: T 09 2282195 of mailtje naar arthur.de.smet@telenet.be.

Deelname in de kosten: 4 EUR.

Afspraak om 14:00 uur op het Sint-Annaplein voor de kerk.

 

 

 

 

 

 

 

<
>
x