vtbkultuur Denderleeuw Carpe Diem

Denderleeuw Carpe Diem

Unieke kans om Van Eyck te ontdekken!

Samen gaan we op verkenning met de Bourgondiërs en Van Eyck door Gent.

Datum: 06/04/2020
Plaats: MSK Gent
Prijs leden: 45
Prijs niet-leden: 49
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek


Vervoer voor eigen rekening.

 
In de voormiddag gaan we op verkenning met de Bourgondiërs en Van Eyck door Gent. Macht, kunst én geld in het Gent van de Bourgondische hertogen en Van Eyck. Hoe zag Gent er uit ten tijde van Filips de Goede, hertog van Bourgondië? Wie was Schepen Joos Vijd en waarom bestelde hij zo’n duur kunstwerk bij de Gebroeders Van Eyck? En hoe kon hij dat betalen? Kom het allemaal te weten tijdens deze stadswandeling.

Vrije lunch

In de namiddag gaan we samen met onze gids op ontdekkingstocht in deze bijzondere tentoonstelling. Want wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Minstens de helft daarvan gaan we kunnen bewonderen, een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.
Nooit kwam je dichterbij het genie van de meester!
 

Bereikbaarheid
Vanaf station Gent-Sint-Pieters wandel je ca. 15 min. naar het MSK. Neem hiervoor de route langs de Koningin Astridlaan en door het Citadelpark, of volg de Clementinalaan en Parklaan om rondom het park te wandelen.

De dichtstbijzijnde haltes met het openbaar vervoer zijn tramlijn 1 (15 minuten te voet vanaf halte Van Nassaustraat) en buslijnen 5, 55-58 en 70-78 (5 minuten te voet vanaf halte Heuvelpoort). Deze lijnen verbinden stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort met het stadscentrum. Uurroosters voor tram en bus kan je opzoeken op www.delijn.be.

Met de wagen is het MSK bereikbaar via de Charles de Kerchovelaan en de verkeersaders E17 en de E40. Er is slechts beperkte parkeergelegenheid in de omgeving. Op drukke momenten wordt aangeraden om gebruik te maken van parkeergarage P10 Sint-Pietersplein, op 10 minuten wandelafstand.


 

<
>
x