Cultuursmakers

Carpe Diem

Afgelast door organisator - Ballet Doornroosje in Gent

Het Saint Petersburg Festival Ballet en het Hungary Festival Orchestra presenteren een sprookje vol schoonheid, elegantie en gratie: ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, het beste sprookjesballet aller tijden.

Datum: 13/10/2022
Uur: 20:00
Plaats: Capitole Gent
Adres: Graaf Van Vlaanderenplein 5, 9000 Gent
Prijs leden: 47,50
Prijs niet-leden: 50
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - dans

NIEUWE  DATUM:  13 OKTOBER  2022

Muziek: P.I. Tsjaikovski
Choreografie: V. Vsevolozhski en M. Petipa
Artistiek directeur: S. Smirnov
Decorontwerp en kostuums: V. Okunev (Mariinski Theater, Sint-Petersburg) 

Doornroosje, één van de topstukken van het klassieke ballet, is het tweede van drie balletten (naast De Notenkraker en Het Zwanenmeer) waarvoor Tsjaikovski de muziek componeerde. Doornroosje wordt gezien als één van Tchaikovsky’s meest geraffineerde partituren. En volgens de overlevering vond hij dit zelf de beste van al zijn balletcomposities.

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw.
Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

Het verhaal

Het vrolijke feest wordt onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar 

Duur: 2u40 inclusief pauze, 3 Aktes
 
Prijs voor rang 1-tickets reservatiekosten inbegrepen: € 50,00 (€ 47,50 voor leden).
De normale ticketprijs bedraagt € 59,00!

De verplaatsing naar Gent is niet inbegrepen! 
 
Deelnemen: tickets bestellen via e-mail denderleeuw@vtbkultuur.be 
of bij Diane tel. 0470 19 36 61
en, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelname-bedrag storten op de bankrekening BE16 9733 6129 0274 van vtbKultuur Carpe Diem Denderleeuw.

Inschrijven kan
 

<
>
x