vtbkultuur Deinze

Deinze

Valenciáááá - 27 september tot 1 oktober 2017

Valencia wordt al eens over het hoofd gezien bij een keuze voor een bezoek aan Spanje. Ten onrechte trouwens, want de sfeervolle stad verrast. Ooit was Valencia de grootste en belangrijkste stad aan de Spaanse kust van de Middellandse Zee.

Zowel de Romeinen, die de stad stichtten, als de Moren en Christenen, die er onder elkaar voor streden, drukten er hun zichtbare stempel op. Zij maakten Valencia groot en dynamisch. Tussen haar middeleeuwse stadspoorten en bruggen ligt nu het autovrije fiere historische centrum, met een eclectische kathedraal en de voormalige zijdebeurs La Lonja, dat door Unesco tot Werelderfgoed verklaard werd. De gezellige stad ligt uitgestrekt langs de oude bedding van de Turia-rivier, nu een stadspark, tot aan La Albufera, een natuurreservaat met duinen en rijstvelden rond het grootste natuurlijke meer van het Iberische schiereiland.

We proeven tijdens deze reis de stad aan de hand van haar meer dan 2.000 jaar rijke geschiedenis, van de plaats waar de Romeinen de stad stichtten tot het wereldberoemde en futuristisch aandoende complex Ciudad de la Artes y Ciencias. We profiteren daarbij van de gelegenheid om een extra uitstap te maken naar het nog oudere en vlakbij gelegen stadje Sagunto.

Via deze link vind je de flyer van de citytrip naar Valencia.

Via deze link vind je het inschrijvingsformulier voor de citytrip naar Valencia.

Je kan bij Peter Lafosse terecht voor bijkomende informatie.

<
>
x