vtbkultuur Deinze

Deinze

Kerstconcert - zaterdag 23 december 2017

Ons Kerstconcert bestaat uit twee delen: vóór de pauze Klaproos, na de pauze Wij komen uit het Oosten.

Klaproos is een muziekproject rond het thema oorlog. 1861, 1914, 1940, 2001, ... Een greep uit historische data die een drastische breuklijn in de geschiedenis markeren. Getuigen van het eerste uur zouden veel liever weer vergeten wat zich toen voor hun ogen afspeelde ...

De meesten onder ons kennen wel iemand die een oorlog heeft meegemaakt en hebben al eens een oorlogsverhaal uit de eerste hand gehoord. We weten allemaal dat een mensenleven nooit meer hetzelfde is of kán zijn na zo’n gruwelijke ervaring.

Gewapend met stemmen, gitaar, harp en diatonisch accordeon, trekt Klaproos ten strijde tegen onrecht en zinloos geweld, omdat we het, alle verhalen ten spijt, nog steeds niet geleerd hebben. Met nummers als Eve of DestructionMeneer de President en Come home staan we stil bij wat een oorlog in feite allemaal aanricht. Samen herdenken we niet enkel de nodeloze slachtoffers van 100 jaar geleden, maar die van eender welke oorlogsmisdaad.

Wij komen uit het Oosten is een originele kerstviering. Ook al zijn zij geen drie wijzen, en komen ze eerder uit het rijke westen, de titel van het programma dekt wel degelijk een waardevolle lading. In een tijd waarin Kerst meer dan ooit tevoren wordt gecommercialiseerd, proberen zij tegen de stroom in te roeien, en de riemen waarover ze beschikken, zijn twee stemmen om te zingen en één om te vertellen, een piano en een hobo. Met vaak onbekende kerstliederen en originele tekstfragmenten scheppen ze een sfeer die de beide kanten van Kerstmis toont: nachtelijke eenzaamheid, kou en onbegrip, maar ook de warme gloed van nieuw leven. Het op de vlucht zijn, maar ook het thuis komen. Stil verdriet, maar ook uitbundige vreugde. U sijt wellecome!

 

Zaterdag 23 december 2017 - 19 uur - CC Palace

Voorverkoop: TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94 of online via deze link.

<
>
x