vtbkultuur Deinze

Deinze

Het Prethuis - zaterdag 11 november 2017

Ierboven, Ierneffest, Ieronder is de opvolger van Van kwoad nor ergerDe Latste Kanse, De Quaghebeurs en In de Duinhalm.

Dominique is een jonge vrouw die net uit een moeilijke relatie komt; na even bij haar moeder te hebben gewoond, besluit ze een appartementje te huren in een bescheiden blok om op adem te komen en er (hopelijk) rust te vinden.

Wat blijkt echter? Naast haar links woont een operazanger die pas goed op dreef is in de late uren, rechts van haar woont een loodgieter met als hobby doeldelzak spelen en dat bij voorkeur in de vroege uurtjes. Alsof dat nog niet genoeg is, moet ze ook buffer spelen voor een tweeling waarvan er één boven haar woont, een ADHD’er, en waarvan de andere helft onder haar woont, bekeerling van de Hare Krishna.

Vraag is hoe lang ze dit volhoudt. Moedertje lief wil haar natuurlijk zonder probleem terug bij haar thuis opvangen. Maar dat ziet Dominique dan weer niet zitten … Een dilemma waar ze gans het stuk mee worstelt, gelukkig voor het publiek maakt ze ondertussen hilarische toestanden mee met haar dolgedraaide buren.

Ierboven, Ierneffest, Ieronder is wederom een situatiekomedie pur-sang, zoals we dat van het Prethuis gewoon zijn. Alleen dit keer met een verrassende twist. De betrachting is echter dezelfde, het publiek een heerlijk avondje lachen bezorgen. 

Tekst: Jeroen Maes
Regie: Kenneth Smets en Jeroen Maes
Spel: Ingrid De Vos, Griet Desutter, Peter Bulckaen, Koen Crucke en Jeroen Maes

 

Zaterdag 11 november 2017 - 20.30 uur - CC Palace

Voorverkoop: TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94; Dienstencentrum Leiespiegel of online via deze link.

<
>
x