vtbkultuur Deinze

Deinze

Weekendje Rotterdam - VOLGEBOEKT

Ontdek de bruisende Maasstad met vtbKultuur!

Datum: 07/07/2018 tot 08/07/2018
Plaats: Parking Palaestra
Adres: Kastanjelaan 35, 9800 Deinze
Prijs leden: 230 euro
Prijs niet-leden: 240 euro
Thema: Architectuur
Culinair
Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Onbekend is onbemind. Rotterdam had zijn toeristische imago lange tijd tegen: weinigen zagen de havenstad ook als een trekpleister voor vakantiegangers. Dat is aan het veranderen, en terecht. Ontdek tijdens deze tweedaagse waarom de stad van Erasmus zowel in The New York Times als in de Rough Guide bejubeld werd als reisbestemming. Laat u meevoeren langs de Maas voor een duik in het boeiende verleden van deze hippe havenstad, die zichzelf onder impuls van steeds heftig veranderende omstandigheden steeds opnieuw uitvindt.

Leentje Van Hoorde gidst u in twee wandelingen langs bekende en minder bekende hoogtepunten van de stad. Heden en verleden passeren de revue, verbonden door het motto van de stad, Sterker door strijd. Die rode draad zorgt ervoor dat u zowel ontdekt hoe de haven het uitzicht van de stad heeft bepaald als ziet hoe het bombardement van 14 mei 1940 en de Wederopbouw de ziel van de stad hebben beïnvloed. Tot op vandaag, want de metamorfose van deze stad is een proces dat nooit stilvalt. Wandel mee in de voetsporen van de Chinese havenarbeiders die van Katendrecht het eerste én grootste Chinatown van Europa maakten, ontdek welke rol vrouwen gespeeld hebben bij de Wederopbouw en zie met eigen ogen waar dat bekende ‘niet lullen maar poetsen’ van de Rotterdammers hun stad heeft gebracht. We stappen een stukje van de brandgrens uit 1940 af en zien hoe 13 minuten wereldgeschiedenis het uitzicht van een oude stad voor altijd kunnen veranderen. En uiteraard nemen we ook de rol van Rotterdam als vertrekpunt voor landverhuizers naar Amerika onder de loep, met de nu hippe wijk rond Hotel New York als uitvalsbasis. Deze twee wandelingen boordevol anekdotes leggen voor u bloot hoe zowel de skyline als het hart van Rotterdam de band tussen heden en verleden weerspiegelen.

Maar dit is lang niet alles. U verkent tijdens dit weekend op eigen tempo en met audioguide in de hand het Museum Boijmans Van Beuningen, dat met zijn kunstcollectie internationaal hoge ogen gooit. Bovendien brengt u ook een bezoek aan Huis Sonneveld, dat als villa van industrieel Albertus Sonneveld vanaf 1933 het Rotterdamse uithangbord van Het Nieuwe Bouwen werd. Kuierend door Delfshaven ontdekt u bovendien hoe het oude Rotterdam er moet hebben uitgezien, vóór het hart uit de stad werd gebombardeerd.

Programma zaterdag 7 juli 2018

Stadswandeling Sterker door strijd 1 - Katendrecht en Kop van Zuid, met focus op de rol van haven en water.
Middagmaal in restaurant Biblio.
Wandeling in Delfshaven en bezoek aan Huis Sonneveld en/of Het Nieuwe Instituut.
Vrije tijd voor shopping of terrasje.

's Avonds in het hotel uitgebreid buffet met warme en koude gerechten; drankenforfait inbegrepen.

Overnachting in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk**** met ontbijt.

Programma zondag 8 juli 2018

Stadswandeling Sterker door strijd 2 - centrum, met focus op de rol van WOII en wederopbouw.
Middagmaal in restaurant Dudok.
Bezoek aan het Museum Boijmans Van Beuningen.
Vrije tijd voor shopping of terrasje.

Onderweg naar Oost-Vlaanderen in Familyland in Hoogerheide, uitgebreide broodmaaltijd met koffie of thee naar keuze.

 

Deelnameprijs - 230 euro per persoon in een tweepersoonskamer.
Niet-leden betalen 10 euro meer en krijgen dan een vtbkultuurpas voor 2018.

Toeslag éénpersoonskamer - 40 euro.

Inbegrepen in de reissom: verzekering tegen lichamelijke ongevallen; autocarvervoer; gids Leentje Van Hoorde; audiosysteem Quietvox; overnachting in het Van der Valk Hotel Rotterdam-Nieuwerkerk; alle wandelingen, bezoeken en toegangsgelden; alle maaltijden van zaterdagmiddag tot en met zondagavond; fooi voor de chauffeur; reisleiding.

 

Zaterdag 7 juli en zondag 8 juli 2018

Inschrijven via het inschrijvingsformulier; gelieve ingevuld terug te bezorgen aan Peter Lafosse.

<
>
x