vtbkultuur Deinze

Deinze

Weekend Den Haag - VERPLAATST

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus is het weekend naar Den Haag verplaatst naar zaterdag 6 en zondag 7 juli 2022.

Datum: 02/07/2022 tot 03/07/2022
Plaats: Parking Palaestra
Adres: Kastanjelaan 35, 9800 Deinze
Prijs leden: 260 euro
Prijs niet-leden: 270 euro
Thema: Architectuur
Culinair
Geschiedenis en erfgoed
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

U kent Den Haag ongetwijfeld als de koninklijke stad van de mode, met het strand binnen handbereik. Maar de Hofstad heeft zo veel meer te bieden dan winkels, de Scheveningse Pier en strandplezier. Met vtbKultuur duikt u een weekend lang in de rijke geschiedenis van ‘de stad van vrede en recht’ en komt het cultuurbeest in u ruimschoots aan zijn trekken. Wie onze weekends kent, weet dat ook de innerlijke mens goed verzorgd zal worden en er aan plezier geen gebrek zal zijn. En ja, natuurlijk krijgt u ook de zee te zien tijdens een historische wandeling door de duinen, zodat u haar weldadige uitwerking niet hoeft te missen!

Musea

Den Haag herbergt enkele museale pareltjes en tijdens dit weekend bezoeken we er twee van. In het Mauritshuis staat u oog in oog met klassiekers uit de Gouden Eeuw als Vermeers Meisje met de parel, een werk dat tijdens een confrontatie met het blote oog nog krachtiger blijkt dan gedacht. Het museum stelt ook een prachtige collectie Rembrandts tentoon. Het indrukwekkende Panorama Mesdag neemt u mee naar het Scheveningen van de 19de eeuw, toen de mondaine badstad dé plaats was waar de bourgeoisie stoom kwam aflaten.

Wandelingen ‘Van Chinatown tot Atlantikwall: Den Haag door andere ogen’

In twee historische wandelingen voert historica Leentje Van Hoorde u mee door de stad van Louis Couperus, koningin Wilhelmina, Spinoza en het enige officiële Chinatown in Europa. De twee wandelingen staan 75 jaar na WOII in het teken van de impact die de Duitse bezetting op de stad had. Ontdek hoe de Atlantikwall de stad in tweeën spleet en hoe de zo tragisch verlaten joodse wijk zich na de oorlog ontpopte tot een bruisend Chinatown. We wandelen langs de zichtbare en onzichtbare oorlogslittekens en ontdekken als spoorzoekers de linken tussen het blitse uiterlijk van de stad en de tragische gebeurtenissen uit het verleden. Op zaterdag verkennen we het Haagse centrum, om op zondag de duinen in te duiken – we wandelen steeds op een verhard pad – en langs de route van de Atlantikwall Scheveningen te verkennen. Deze twee wandelingen boordevol anekdotes laten u als wandelaar het uitzicht van de stad dankzij verhelderend historisch inzicht anders lezen.

Hebt u ondertussen al zin gekregen in een cultuurweekend om niet snel te vergeten, met historische stadswandeling met gids, een zeewandeling door de bunkerduinen, een lunch in een Haags historisch kader en eentje aan zee, verrassende musea en een heerlijke culinaire avond? Wij ook. Van harte welkom aan boord van onze autocar naar Den Haag!

Programma zaterdag 3 juli 2021

Ontbijt aan boord van onze autocar.

Stadswandeling Van Chinatown tot Atlantikwall: Den Haag door andere ogen – deel 1: het Haagse centrum.

's Middags lunch buffet, dranken inbegrepen, in het Grand Café Haagsche Bluf.

Bezoek aan het Mauritshuis, audiogids inbegrepen.

's Avonds in het hotel uitgebreid buffet met warme en koude gerechten; drankenforfait inbegrepen.

Overnachting in het Van der Valk Hotel Den Haag Nootdorp**** met ontbijtbuffet.

Programma zondag 4 juli 2021

Stadswandeling Van Chinatown tot Atlantikwall: Den Haag door andere ogen – deel 2: van Kijkduin naar Scheveningen.

We wandelen verder naar Panorama Mesdag; hier nemen we de lunch en achteraf bezoeken we Panorama Mesdag, audiogids inbegrepen.

Onderweg naar Oost-Vlaanderen in Familyland in Hoogerheide, uitgebreide broodmaaltijd met koffie of thee naar keuze.

 

Deelnameprijs - 260 euro per persoon in een tweepersoonskamer.
Niet-leden betalen 10 euro meer en krijgen dan een vtbkultuurpas voor 2020.

Toeslag éénpersoonskamer - 50 euro.

Inbegrepen in de reissom: verzekering tegen lichamelijke ongevallen; autocarvervoer; gids Leentje Van Hoorde; audiosysteem Quietvox; overnachting in het Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp; alle wandelingen, bezoeken en toegangsgelden; alle maaltijden van zaterdagmiddag tot en met zondagavond; fooi voor de chauffeur; reisleiding.

 

Zaterdag 2 juli en zondag 3 juli 2022

De inschrijvingen starten in de loop van oktober 2021.

<
>
x