vtbkultuur Deinze

Deinze

Van Eyck. Een Optische Revolutie - VOLGEBOEKT

vtbKultuur Deinze organiseert een bezoek met audiogids aan de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit op zaterdagnamiddag 18 april 2020 om 14.30 uur. In de voormiddag om 10 uur maken we een twee uur durende stadswandeling rond Van Eyck met vertrek aan het Belfort.

Datum: 18/04/2020
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 9.55
Plaats: Belfort Gent
Adres: Sint-Baafsplein , 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Belfort Gent
Prijs leden: 30
Prijs niet-leden: 35
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Wat Pablo Picasso betekent voor de moderne schilderkunst, is Jan Van Eyck voor de kunst uit de latere middeleeuwen. Hij veroorzaakte in de 15de eeuw een heuse schokgolf in de kunstgeschiedenis door zijn verbluffend revolutionaire olieverftechniek. Met zijn oog voor de fijnste details en zijn nieuwe gebruik van perspectief maakte hij ongezien realistische meesterwerken die toeschouwers al zes eeuwen lang in de ban houden. Geen wonder dat Van Eyck in zijn eigen tijd de beroemdste schilder van Europa was.

In 2020 brengt Gent met OMG! Van Eyck was here een jaar lang hulde aan Jan Van Eyck, de Vlaamse meester die onlosmakelijk met de stad verbonden is door zijn wereldberoemde meesterwerk, het Lam Gods. In 2020 kan je in Gent Van Eyck zien, proeven, horen en beleven.

De grootste Van Eyck-tentoonstelling ooit

Op 1 februari 2020 opent het Museum voor Schone Kunsten (Gent) de grootste collectie werken van Van Eyck ooit samen getoond! En dat is best bijzonder, want wereldwijd zijn er van de kunstenaar maar weinig werken bewaard gebleven. Voor de tentoonstelling Van Eyck. Een Optische Revolutie reist een substantieel aantal werken naar Gent, naast werken van zijn meest getalenteerde tijdgenoten. Bovendien hebben ook de gerestaureerde buitenpanelen van het Lam Gods hier tijdelijk onderdak, een unieke kans om een stukje werelderfgoed van dichtbij te zien.

Programma

Afspraak aan het Belfort van Gent, Sint-Baafsplein om 9.55 uur. Tijdens de wandeling verkennen we het historisch centrum van Gent. Er is speciale aandacht voor de periode van de flamboyante Bourgondische hertog Filips de Goede, toen ook rijke kooplui zich spiegelden aan de pracht en praal van het hof. Zo veranderde ook de mode volledig. Maar leefden de meesten toen echt zo ‘bourgondisch’? Hoe verging het de vrouwen en de minder begoeden? Ontdek het allemaal tijdens deze wandeling.

Om 14.25 uur afspraak aan het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent,  Fernand Scribedreef 1. Wij bezoeken vanaf 14.30 uur de tentoonstelling Van Eyck. Een Optische Revolutie met audiogids.

Leuk extraatje - je ticket geeft gedurende 2020 reductie voor een bezoek aan negen Gentse musea: Design Museum Gent, De wereld van Kina, Huis van Alijn, Industriemuseum, Museum dr. Guislain, Sint-Baafsabdij, Sint-Pietersabdij, S.M.A.K. en STAM.

 

Van Eyck-wandeling en bezoek tentoonstelling Van Eyck. Een Optische Revolutie - zaterdag 18 april 2020

Inschrijven en betalen kan bij TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94.

<
>
x