vtbkultuur Deinze

Deinze

Luk De Bruyker - Pappie, dagboek van het vergeten

In opdracht van het OCMW-Gent schreef theatermaker, acteur en columnist Luk De Bruyker het boekje “Pappie”, verschenen naar aanleiding van “Werelddag dementie” op 21 september 2017). Luk noteerde twee jaar lang de evolutie in de dementie van zijn vader en hun onderlinge relatie. Uit de vele kortverhalen distilleerde hij voor TAPTOE’s erf een avondvullende voorstelling.

Datum: 22/09/2018
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30 uur
Plaats: CC Palace
Adres: Markt 32, 9800 Deinze
Prijs leden: 20 euro
Prijs niet-leden: 20 euro
Prijs voorverkoop: 15 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Wekelijks gaat Luk in het lege ouderlijke huis op bezoek om de post op te halen. Dit is het vertrekpunt van zijn verhaal. Aan de keukentafel reconstrueert Luc oude en nieuwe verhalen, als zoon en als zorger. Hij voert zowel zichzelf als zijn vader en moeder (pappie en mammie) ten tonele. Hoe gaan ze om met dementie en hoe maak je het onderling bespreekbaar?

Een warm gezin ontplooit zich. Een gezin dat wordt geconfronteerd met het wegglijden van een geliefd persoon. Hoe verwerk je alle emotionele en praktische problemen die dat met zich meebrengt?
Volkstheater met een lach en een traan.

Organisatie van vtbKultuur Deinze in samenwerking met AGB Deinze.

De integrale opbrengst van de avond wordt geschonken aan Alzheimer Liga Vlaanderen vzw.

 

Zaterdag 22 september 2018 - 20 uur - CC Palace

Voorverkoop: TUI Deinze, Gentstraat 41, tel. 09 380 86 94; Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2 of online via deze link.

<
>
x