vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Peter Hermesdorf Quartet

De avontuurlijke, soms ongewisse muzikale paden betreden, inclusief de kwetsbaarheden, vormen een wezenlijke onderdeel van jazz voor deze heren.

Datum: 19/12/2021
Uur: 17:00
Deuren open: 16:00
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 9 euro
Prijs niet-leden: 9 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Peter Hermesdorf werd in 2019 uitgenodigd door pianist Gero Körner om te spelen tijdens de Rursee Sessions in de Eifel (Duitsland). Ze speelden in een kwartetbezetting en na een zeer succesvol en plezierig concert hadden ze meteen het gevoel om als regulier kwartet door te gaan. Het is een kwartet met gelijkgestemde fantastische, internationale, vriendelijke en  warme muzikanten: pianist Gero Körner (Duitsland), bassist Werner Lauscher (Duitsland) en drummer Mimi Verderame (België) en Peter (Nederland).

In augustus 2020 namen ze een trailer op in de Hansa Haus Studio in Bonn (Duitsland).

Een compilatie van eigen composities die Peter in de loop van de jaren heeft geschreven, afgewisseld met een enkele jazzstandaard. Ze namen op een old school-manier op, waarbij ze met zijn vieren tegelijkertijd speelden zoals tijdens een spontane jamsessie. De avontuurlijke, soms ongewisse muzikale paden betreden, inclusief de kwetsbaarheden, vormen een wezenlijke onderdeel van jazz voor deze heren.

Muzikanten – Peter Hermesdorf: saxofoon; Gero Körner: piano; Werner Lauscher: bass; Mimi Verderame: drums.

Trailer op YouTube.

 

vtbKultuur Deinze organiseert Jazzy Sunday in samenwerking met het Leietheater.

Tickets via deze link vanaf 1 september om 12 uur.

<
>
x