vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Karel Cuelenaere Trio

Dit is een pianotrio zoals je er nog nooit een hoorde. Pianist en bandleader Karel Cuelenaere begon te experimenteren met conceptuele en geluidskunst-composities aan het conservatorium en probeerde ze uit in verschillende formaties. Uiteindelijk was het drummer Gert-Jan Dreessen die het trio samen bracht, in een jamsessie over twee avonden waarbij de muzikanten elkaar beter leerden kennen.

Datum: 13/02/2022
Uur: 17:00
Deuren open: 16:00
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 9 euro
Prijs niet-leden: 9 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Dit is een pianotrio zoals je er nog nooit een hoorde. Pianist en bandleader Karel Cuelenaere begon te experimenteren met conceptuele en geluidskunst-composities aan het conservatorium en probeerde ze uit in verschillende formaties.

Uiteindelijk was het drummer Gert-Jan Dreessen die het trio samen bracht, in een jamsessie over twee avonden waarbij de muzikanten elkaar beter leerden kennen. En zo ging de bal aan het rollen.

Samen met bassist Cyrille Obermüller verlieten ze vrij snel het klassieke jazzrepertoire voor meer avontuurlijke composities van Karel, in een gezamenlijke drang om de mogelijkheden van zijn muziek te verkennen. Het samenspel tussen de drie muzikanten rijpte vele manden tijdens regelmatige sessies in La Conserve, een van de mooiste jazzclubs in het land.

Na hun eerste concerten in 2019 besloten ze als band verder te gaan. Ritmische speelsheid en complexe harmonieën, gecombineerd met een intuïtief aanvoelen van elkaar, zorgen voor een intense luisterervaring. Deze muziek geeft zich niet meteen prijs, noch zet ze aan tot meetokkelen, maar voelt desondanks zeer goed. Het trio klinkt als een eenheid, chaotisch en complex bij momenten, maar plots helemaal synchroon met de zuiverheid van een klok.

Kortom, dit trio is een groep!

Muzikanten – Karel Cuelenaere: piano, Cyrille Obermüller: bass, Gert-Jan Dreessen: drums.

Trailer op YouTube.

 

vtbKultuur Deinze organiseert Jazzy Sunday in samenwerking met het Leietheater.

Tickets via deze link vanaf 8 december om 12 uur.

<
>
x