vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Julien Tassin (trio)

Bijgestaan door twee Belgische top muzikanten, contrabassist Nicolas Thys en drummer Dré Pallemaerts, onthult Julien Tassin zijn uitmuntende muzikale persoonlijkheid. In 2018 bracht het trio hun eerste plaat ‘Sweet Tension’ uit, de plaat werd zeer goed onthaald.

Datum: 23/01/2022
Uur: 17:00
Deuren open: 16:00
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 9 euro
Prijs niet-leden: 9 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Julien Tassin is een nieuwsgierige en gepassioneerde muzikant en houdt van een mix van genres, het openen van nieuwe horizonten en het uitproberen van verschillende stijlen. Zijn liefde voor de muziek van John Coltrane, Thelonious Monk, Miles Davis, Charles Mingus en vele anderen leidde hem geleidelijk af van het klassieke. Het ritme, de harmonische rijkdom en de vrijheid van jazz intrigeerden en fascineerden hem.

Julien’s muziek laat zich vertalen in zijn manier van spelen: oprecht, duidelijk en grenzeloos. Begeleid door een solide ritmesectie, mengt Julien eigen composities en improvisaties tot energieke en expressieve muziek. Dol op sterke melodieën, ontwikkelde hij een origineel muzikaal universum waarbij hij invloeden uit de blues, rock en free jazz ontleent. Zijn gitaar kan lyrisch en luchtig, maar ook wild klinken

Bijgestaan door twee Belgische top muzikanten, contrabassist Nicolas Thys en drummer Dré Pallemaerts, onthult Julien zijn uitmuntende muzikale persoonlijkheid. In 2018 bracht het trio hun eerste plaat ‘Sweet Tension’ uit, de plaat werd zeer goed onthaald. Hier bij ons op Jazzy Sunday komen ze hun recentste album ‘Moondancer’ voorstellen, een concert om naar uit te kijken!

Muzikanten – Julien Tassin: gitaar; Nicolas Thys: contrabas; Dré Pallemaerts: drums.

Trailer op YouTube.

 

vtbKultuur Deinze organiseert Jazzy Sunday in samenwerking met het Leietheater.

Tickets via deze link vanaf 8 december om 12 uur.

<
>
x