vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Gertrude Perkins Trio + Sam Vandekerckhove

Drie kerels die zichzelf Gertrude Perkins noemen, maken een zin met de woorden jazz, lyriek, melodie, improvisatie en occasioneel gaspedaal. De composities van de Deinse jazzpianist Mattias Vanhoecke geven het trio ruimte om de nodige eieren te leggen. Met verder op contrabas Kobe Boon (Steiger, Stompin' Caravan) en op drums Simon Raman (Steiger, Uma China).

Datum: 09/12/2018
Uur: 17:00
Deuren open: 16 uur
Plaats: Bibliotheekkelder, Markt Deinze
Adres: Markt 22, 9800 Deinze
Prijs leden: 5 euro
Prijs niet-leden: 5 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Dit bereiken we door het tijdstip en de locatie.

Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazz minnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden.

De bibliotheekkelder (Markt, Deinze) als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Niet minder dan vier jazzconcerten worden geprogrammeerd in het najaar 2018 en begin 2019 (december tot maart). Dominique Vantomme (pianist), Mattias Vanhoecke (pianist) en Joren Blancquaert (organisator) zijn de dragers van deze reeks. De twee pianisten hebben een sterke band met Deinze en hebben hun strepen in de (jazz) muziek al ruim bewezen. Zij zoeken een mooi aanbod uit om het Deinse publiek warm te maken.
Over de vier concerten heen willen we het publiek laten kennis maken met een breed perspectief van de jazz muziek. Dit kan gaan van vocale jazz tot instrumentale be-bop, dit telkens met gevarieerde bezettingen.

De voorgaande edities was Jazzy Sunday steeds gratis; de concerten moeten zeker laagdrempelig blijven, maar we willen deze activiteit ook financieel gezond houden. Daarom vragen we vanaf dit jaar een toegangsprijs van 5 euro aan de bezoeker.

Jazzy Sunday is sinds drie jaar een mooie aanvulling op het reeds bestaande muzikale aanbod in Deinze waaronder o.a. Borrelnootjes, KADE, Kaandelparkconcerten, muziekvoorstellingen in CC Palace, optredens in de Brielpoort, …

 

Gertrude Perkins Trio + Sam Vandekerckhove o.l.v. Mattias Vanhoecke (Deinze)

Drie kerels die zichzelf Gertrude Perkins noemen, maken een zin met de woorden jazz, lyriek, melodie, improvisatie en occasioneel gaspedaal. De composities van de Deinse jazzpianist Mattias Vanhoecke geven het trio ruimte om de nodige eieren te leggen. Met verder op contrabas Kobe Boon (Steiger, Stompin' Caravan) en op drums Simon Raman (Steiger, Uma China) heeft Gertrude Perkins muzikanten in de rangen die je op heel wat podia terugvindt.

Speciaal voor dit concert worden ze versterkt door trompettist Sam Vandekerckhove. Sam Vandekerckhove is een Belgische trompettist die in Amsterdam woont. Hij studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en speelt bij tal van muzikanten en groepen in binnen- en buitenland.

Muzikanten - Mattias Vanhoecke: keys, Kobe Boon: contrabas, Simon Raman: drums, Sam Vandekerckhove: trompet.

<
>
x