vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Vegir feat. Hindi Zahra - UITVERKOCHT

Vegir - IJslands voor ‘wegen’ – een groep muzikanten rond Dominique Vantomme, een trip waar jazz, progrock en improvisatie centraal staan.

Vegir wordt aangevuld met Hindi Zahra, die door het Engelse blad The Wire bestempeld wordt als het ‘geesteskind van Django Reinhardt en Billie Holiday’.

Datum: 03/11/2019 tot 10/12/2017
Uur: 17:00
Deuren open: 16 uur
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 8 euro
Prijs niet-leden: 8 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Vegir - Ijslands voor “wegen” - lost alle verwachtingen die de titel impliceert moeiteloos in. Eén studiosessie met vier muzikanten bleek de gouden combinatie te zijn om de thema’s die Vantomme tijdens het touren en reizen doorheen de VS en Azië schreef aan te pakken. Een trip waar jazz, progrock en improvisatie centraal staan. Vegir, gereleased op het New Yorks label Moonjune Records, brengt op het podium de eigenzinnige thema’s tot leven met een sterke live reputatie. De eigenzinnige composities en vrije improvisatie zijn het perfecte gespreksonderwerp voor deze vier doorwinterde muzikanten. Avant-garde en experimentele electronica gemixt met een dosis absurdisme met titels zoals “Playing chess with Barney Rubble” en “The self-licking ice cream cone” zijn de ingrediënten voor dit explosief live gebeuren.

Dominique Vantomme volgde aanvankelijk een klassieke piano-opleiding en liep op zijn twintigste over naar de jazz. Marc Matthys, Mike Del Ferro, Mark Levine en Rob Madna waren zijn professoren vooraleer hij in 1996 een jazzstage ging volgen aan de University of Louisville, Kentucky (USA) bij Andy Laverne en David Baker. Twee jaar later studeerde hij in New York bij Kenny Werner.

Hindi Zahra is afkomstig van het Berbervolk en meer specifiek de Toearegs. Ze wordt door het Engelse blad The Wire bestempeld als het "geesteskind van Django Reinhardt en Billie Holiday". Met haar zachte en warme stem maakt ze een culturele mix van blues, jazz, folk en oosterse muziek.

Met haar eerste album 'Handmade' (2010) viel ze onmiddellijk in de prijzen en won ze de ‘Prix Constantin’ die jonge talenten van het Franse chanson in de kijker zet. Een nieuw album volgde in 2015, 'Homeland' geheten. Verder werkte ze intens samen met de Malinese superster Fatoumata Diawara en speelde ze wereldwijd op vele grote festivals.

Muzikanten - Dominique Vantomme: keys, Mirko Banovic: bas, Jasper Morel: gitaar, Geert Roelofs: drums, Hindi Zahra: vocals (special guest).

 

In samenwerking met CC Leietheater

Tickets via deze link.

<
>
x