vtbkultuur Deinze

Deinze

Jazzy Sunday - Gero Körner Trio (Duitsland) ... Plays Greatest Hits

Met zijn project 'Plays Greatest Hits' creëert Gero Körner een link tussen het traditioneel spelen van pianisten uit het swingtijdperk en de hedendaagse stijlen van een klassiek jazztrio. Hij maakt eigen arrangementen op bestaande pophits van de voorbije 40 jaar. Door de gedurfde keuze om hits in een jazzstijl te gieten, slaagt hij erin de muziekstukken helder te laten uitkomen.

Datum: 24/03/2019
Uur: 18:00
Deuren open: 17 uur
Plaats: Bibliotheekkelder, Markt Deinze
Adres: Markt 22, 9800 Deinze
Prijs leden: 5 euro
Prijs niet-leden: 5 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Evenement

Kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Dit bereiken we door het tijdstip en de locatie.

Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazz minnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden.

De bibliotheekkelder (Markt, Deinze) als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Niet minder dan vier jazzconcerten worden geprogrammeerd in het najaar 2018 en begin 2019 (december tot maart). Dominique Vantomme (pianist)Mattias Vanhoecke (pianist) en Joren Blancquaert (organisator) zijn de dragers van deze reeks. De twee pianisten hebben een sterke band met Deinze en hebben hun strepen in de (jazz) muziek al ruim bewezen. Zij zoeken een mooi aanbod uit om het Deinse publiek warm te maken.
Over de vier concerten heen willen we het publiek laten kennis maken met een breed perspectief van de jazz muziek. Dit kan gaan van vocale jazz tot instrumentale be-bop, dit telkens met gevarieerde bezettingen.

De voorgaande edities was Jazzy Sunday steeds gratis; de concerten moeten zeker laagdrempelig blijven, maar we willen deze activiteit ook financieel gezond houden. Daarom vragen we vanaf dit jaar een toegangsprijs van 5 euro aan de bezoeker.

Jazzy Sunday is sinds drie jaar een mooie aanvulling op het reeds bestaande muzikale aanbod in Deinze waaronder o.a. Borrelnootjes, KADE, Kaandelparkconcerten, muziekvoorstellingen in CC Palace, optredens in de Brielpoort, …

 

Gero Körner Trio (Duitsland) ... Plays Greatest Hits

Voor het album Gero Körner Trio 'Plays Greatest Hits' slaagde hij erin twee muzikanten van de WDR Big Band aan boord te krijgen: John Goldsby op contrabas en Hans Dekker op drums. Deze ritmesectie vormt de perfecte aanvulling op de communicatieve manier van spelen van de pianist. Met hun vrijdenkend maar stilistisch onberispelijk spel zet het trio de muziekstukken constant in een ander daglicht.

Voor dit concert brengt Gero Körner Werner Lauscher mee op bas en Marcus Rieck op drums. Bij dit concert zult u geen gewone 'standards' horen, maar wel hedendaagse hits gebracht in een up-to-date swingjazzomkadering. De muziek is gebaseerd op tradities, maar sluit zich niet af van moderne ontwikkelingen.

Het Gero Körner Trio viert swing met een eenvoudige elegantie. Het is tijdloos en bovenal altijd entertainend.

Muzikanten - Gero Körner: piano, Werner Lausche: bas, Marcus Rieck: drums.

<
>
x