vtbkultuur Deinze

Deinze

Het Prethuis - Brasschaatse Huisvrouwen - UITVERKOCHT

Topkomedie over The rich and famous, met Ron Moss, Ridge uit Mooi en Meedogenloos. Hij is omringd door een Vlaamse topcast: Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Joke Devynck, Katrien De Becker, Martine De Jager en Guillaume Devos.

Datum: 10/05/2020
Uur: 18:00
Deuren open: 17.30 uur
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 25
Prijs niet-leden: 25
Prijs voorverkoop: 20
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater

Brasschaat is sinds enige tijd een vrouwenclubje rijker. 5 ‘vriendinnen’ (te situeren in hogere kringen) besluiten elke maand bij elkaar over de vloer te komen om te klinken op hun ‘oprechte’ vriendschap. Bedoeling is een inspirerend avondje uit waarbij de vrouw des huizes voor een meerwaarde moet zorgen in de vorm van een ‘interessante’ gast, passend bij hun stand weliswaar.  De ene wil natuurlijk niet onderdoen voor de andere. Vanavond is het de beurt aan Kirsten Godevaart (vrouw van een invloedrijke antiquair).  Ze is in haar nopjes want haar mistery guest daar kan geen enkele ‘vriendin’ aan tippen. Eenmaal iedereen gearriveerd en van champagne voorzien beginnen de speculaties.

En dan komt het moment suprème .…  Octavia heeft niet gelogen! Het blijkt een man te zijn met internationale allure (Ronn Moss, ‘Ridge’ uit ‘The bold and the beautiful’) . De vrouwen weten niet wat hen overkomt, ook de (verfijnde) ober is lichtelijk in shock. Hoe heeft Octavia dit kunnen klaarspelen?

Brasschaatse huisvrouwen is een heerlijke decadente komedie. Sprankelend als de beste champagne met vuurwerk tussen de verschillende ‘vriendinnen’ die, als puntje bij paaltje komt elkaar het licht in de ogen niet gunnen. En zeker als een internationale ster hun pad kruist.

Deze voorstelling ging in première op 8 september 2017 en werd door pers en publiek zeer enthousiast onthaald.  In Theater Elckerlyc te Antwerpen stond deze voorstelling 3 weken voor volle zalen daarna volgde een korte toer. Maar de vraag bleek groter dan het aanbod. Daarom besloot Het Prethuis deze ‘hit’-komedie te hernemen.  Dit ook onder impuls van Ronn Moss zelf!  Hij was zeer enthousiast over de eerste run en was ook vragende partij voor een herneming langsheen de Vlaamse theaters. Hij is in elk geval goed omringd door een Vlaamse TOP-cast: Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Kader Gürbüz, Katrien De Becker, Martine De Jager en Guillaume Devos.

Sommige passages zijn in het Engels, in dat geval is er steeds boventiteling te zien, zodat niemand iets hoeft te missen.

Tekst: Jeroen Maes
Regie: Kenneth Smets en Jeroen Maes
Spel: Myriam Bronzwaar, Leen Dendievel, Joke Devynck, Katrien De Becker, Martine De Jager, Guillaume Devos
en Ron Moss.

 

Zondag 10 mei 2020 - 18 uur - CC Leietheater


Ticketverkoop: https://ticketshop.ticketmatic.com/leietheater/shop.

 

<
>
x