vtbkultuur Deinze

Deinze

Het Prethuis - De Serviceflat - UITVERKOCHT

Nieuwe West-Vlaamse komedie van Het Prethuis geschreven door Jeroen Maes, met een West-Vlaamse topcast: Tine Priem, Karin Tanghe, Peter Bulckaen, Bianca Vanhaverbeke en Jeroen Maes.

Datum: 09/11/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30 uur
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 25 euro
Prijs niet-leden: 25 euro
Prijs voorverkoop: 20 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater

De Service Flat is de opvolger van Van kwoad nor erger, De Latste Kanse, De Quaghebeurs, In de Duinhalm, Ierboven, Ierneffest, Ieronder en De Scheve Schaats.

Mariette Vandecasteele wordt, na lang aandringen door haar zoon Philippe in een serviceflat geplaatst. Eentje die hij nota bene zelf uit de grond heeft gestampt. Hij is namelijk projectontwikkelaar. Hij bezoekt zijn moeder elke week exact 10 minuten met 1 éclair die ze onder dwang dient te verorberen. Het bezoek van zoonlief is steeds een monoloog over hoe goed de zaken gaan, hoe ‘cool en sexy’ zijn nieuwe vriendin Natasja wel is en hoe goed hij alweer geparkeerd heeft met zijn allernieuwste Tesla. Even vragen hoe het met zijn moeder gaat, daar heeft hij de tijd en de tact niet voor. 

Er wordt echter een nieuwe dokter aangesteld door de directie. Het betreft de flamboyante en op het eerste zicht ietwat bizarre dokter Edelhart Deman. Die na een blik op Mariette’s voorschriften de boel omgooit en haar van nieuwe medicatie voorziet. Het resultaat is verbluffend, Mariette bloeit helemaal open, ze wordt fitter en energieker. Met de hulp van de goedlachse verpleegster Sofie broedt ze op een plan om haar zoon Philippe op gepaste wijze van antwoord te dienen. Of het hen lukt dat ontdekt u stap voor stap in deze heerlijk ‘gezonde’ komedie.

Een avond vol verrassende wendingen, heerlijke personages en boordevol humor, ook dit keer zijn deze vaste ‘Prethuis’- ingrediënten overvloedig aanwezig in De Serviceflat en dat alles in het sappig Westvlaams.

Het stuk wordt gebracht door een gedreven enthousiaste (West-Vlaamse) cast: 

Tekst: Jeroen Maes
Regie: Kenneth Smets en Jeroen Maes
Spel: Tine Priem, Karin Tanghe, Peter Bulckaen, Bianca Vanhaverbeke en Jeroen Maes.

 

Zaterdag 9 november 2019 - 20 uur - CC Leietheater


Ticketverkoop: https://ticketshop.ticketmatic.com/leietheater/shop.

<
>
x