vtbkultuur Deinze

Deinze

Arne Sierens - Mouchette

Sinds die ‘oerversie’ van Mouchette uit 1990 heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Precies 30 jaar later beleeft Mouchette haar tweede première, met een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Datum: 21/01/2021
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30 uur
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 25 euro
Prijs niet-leden: 25 euro
Prijs voorverkoop: 20 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Mouchette en Arsène wankelen door de wereld.

Zij moet als meiske van 14 voor haar jonge zusje zorgen en het huishouden van haar zieke moeder bestieren. Hij is platzak, kwaad en verloren omdat zijn vrouw niets meer van zich heeft laten horen.

Wanneer het komt tot een ontmoeting, ontstaat ongewild een vreemde samenhorigheid waaraan ze zich allebei vastklampen. Mouchette verstrikt zich in leugens en uitvluchten. Argeloos blijft hij vertellen over zijn beslommeringen. Arsène komt te weten dat ze droomt van het schoolfeest waar ze flamenco zal dansen in een echt Spaans kleed.

Geen onschuldig stuk maar eentje dat wel altijd enorme bijval heeft gekend bij pers, publiek en vooral ook jongeren. Mouchette veroverde in 1990 binnen- en buitenlandse podia en zette Sierens als auteur op de kaart. De tekst werd in 1990 bekroond met de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs en de SABAM-prijs. In 1991 werd Sierens derde laureaat van de Europese Toneelschrijfprijs: “De opeenvolging van momentopnamen, deze mengeling van gevoelens en gevoeligheden, verleent aan het stuk een zeldzame directheid en kernachtigheid”.

Sinds die ‘oerversie’ van Mouchette heeft Sierens zich drie decennia verder een weg gebaand van auteur, over regisseur, tot volbloed theatermaker. Sierens grijpt een scharniermoment in zijn artistieke loopbaan aan om ‘zijn’ Mouchette opnieuw voor het voetlicht te brengen. Precies 30 jaar later beleeft Mouchette haar tweede première, met een volledige ‘remake’ met verregaande ingrepen naar inhoud en naar vorm.

Sierens werkt hiervoor samen met zijn geliefde actrice Anemone Valcke (Colette) en Wouter Bruneel (Arsène) maar voegt hier live muziek aan toe met flamencogitarist Myrddin De Cauter en avant-garde gitarist Jean-Yves Evrard.

Mouchette wordt gebracht In een nieuw decor van setdesigner Guido Vrolix.

 

Tekst en regie: Arne Sierens
Met: Anemone Valcke, Wouter Bruneel, Myrddin De Cauter, Jean-Yves Evrard
Muziek: Myrddin De Cauter en Jean-Yves Evrard
Decor: Guido Vrolix
Productie: Arne Sierens i.s.m. Viva la Vida

 

De volledige opbrengst van de voorstelling wordt geschonken aan DVC Ter Motte (Poesele-Deinze), dagverzorgingscentrum van Familiezorg voor jonge mensen met dementie.

 

Een organisatie van De Kwelm vzw in samenwerking met vtbKultuur Deinze.

 

Donderdag 21 januari 2021 - 20 uur - CC Leietheater


Maandag 24 augustus 2020 start de ticketverkoop.

 

<
>
x