vtbkultuur Damme

Damme

Tussen bergen en barok

  Tussen bergen en barok , beeldreportage door Rik Taveirne . Zuid Duitsland en Oostenrijk 

Datum: 28/02/2020
Uur: 19:30
Plaats: CC. Rostune
Adres: Stationstraat 13, 8340 Sijsele
Prijs leden: 45
Prijs niet-leden: 5
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

           

 

 

   www.vtbKultuur.be/damme       Met de steun van de stad Damme

‘Tussen Bergen en Barok’- Gruss Gott

Beeldreportage door Rik Taveirne

Vrijdag 28 februari  2020 – 19u30 (!)

CC. Rostune, Stationsstraat 13 - Sijsele

Deelnameprijs: €5 of €4 voor leden vtbKultuur

 

 

Beste vrienden van vtbKultuur DAMME,

 

De nieuwjaarsmaand zit erop ! De gesmaakte, talrijk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie, was weer een geslaagde start van een nieuw werkjaar voor onze vereniging. Nu aftellen naar een nabije  bestemming voor jouw vakantie 2020 ? Jazeker want Zuid-Duitsland en Oostenrijk hebben heel wat te bieden als “buren om te culturen”.
Een prachtige reisreportage door Rik Taveirne (in 2019 te gast met Rusland aan de Wolga)  om weg te dromen ! Breng alvast uw  buren mee, u kunt  er een prijs mee winnen eind 2020. Neem het zekere voor het onzekere en reserveer uw warme zitjes.

 

In deze reportage ontdekken we 2 landsdelen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk met een schitterende natuur, een rijke romantische cultuur en een grensoverschrijdende historische achtergrond. Langs schitterende landschappen, besneeuwde bergtoppen, blauwgroene bergmeren, barokke gebouwen en pittoreske dorpen ontdek je het “Rijk waar de zon nooit ondergaat”.
Keizer Karel V, Keizerin Maria Theresia van Oostenrijk, de moordaanslag op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand in Sarajevo (begin van de 1e wereldoorlog) passeren de revue. Van het Habsburgse Rijk naar de Republiek Oostenrijk na het Grote Duitse Rijk, zo leren we nog wat geschiedenis uit vervlogen tijden…

Gruss Gott, Tussen Bergen en Barok: dit is ons welkom !

 

Aanmelden bij penningmeester Willy Soenens,  willysoenens@telenet.be  of tel. 050/35 05 74 met girering van het passend bedrag via onze nieuwe rek.  BE72  9795  7867  4016 van vtbKultuur DAMME

Ideale parkeergelegenheid om stipt (19u30) aanwezig te zijn is het Lindenplein via de Noordstraat te bereiken of indien mogelijk aan de kerk van Sijsele (Vredesplein).

 

Uitziend naar U allen,

 

Johan Dessein, voorzitter vtbKultuur DAMME

 

 

PS. Volg ons ook eens op:  https://facebook.com/damme.vtbkultuur 

<
>
x