vtbkultuur Damme

Damme

Jan van Eyck tentoonstelling

Tentoonstelling Jan van Eyck in Gent Museum voor Schone Kunsten op 18 april 2020 

Datum: 18/04/2020
Uur: 14:00
Plaats: Museum voor Schone Kunsten
Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Brugge Station
Prijs leden: 22
Prijs niet-leden: 28
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

www.vtbKultuur.be/damme

Zaterdag 18 april 2020 !!!

Jan Van Eyck: een optische revolutie

Museum voor Schone Kunsten – Gent – namiddagtrip en bezoek tentoonstelling !

Toegangsticket: €22 (normaal €28)

Audiogids INBEGREPEN

 

Beste vrienden van vtbKultuur DAMME,

 

Nog meer dan een half jaar scheidt ons van deze zeer uitzonderlijke tentoonstelling. Wij konden een vroeg-boeking realiseren maar moeten echter tegen 25 oktober 2019 de inschrijvingen en toegangstickets betalen. Vandaar deze oproep voor een zeer snelle beslissing want dit evenement is een “once in a lifetime-ervaring zonder meer” !!! We informeren later de deelnemers over de praktische regeling maar het bezoek is gepland in de namiddag (start 14u00) en we reizen met de trein vanuit Brugge naar Gent.

Zonder uitstel DRINGEND aanmelden + betalen ! Beperkt aantal deelnemers: 40. Dit via  penningmeester  willysoenens@telenet.be  of tel. 050 / 350 574 , met girering van het gewenste bedrag op rek.nr. BE72 9795 7867 4016 van vtbKultuur DAMME (Nieuw nummer)
TOT  EN MET 25 oktober a.s. !  Annuleringen worden na deze datum niet terugbetaald.

 

Wat achtergrond:

 

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan Van Eyck slechts een 20-tal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent. Een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

Centraal in de tentoonstelling staan de buitenluiken van “De Aanbidding van het Lam Gods” (Sint-Baafskathedraal, Gent). Deze werden van 2012 tot 2016 in het MSK gerestaureerd en keren in 2020 uitzonderlijk naar het museum terug. Voor het eerst ooit samengebracht met de andere werken van de grote Meester. Om de optische revolutie tastbaar te maken zullen zijn schilderijen naast werken van getalenteerde tijdgenoten uit Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje geplaatst worden.

Jan Van Eyck (ca.1390-1441) was hofschilder van de Bourgondische hertog Filips de Goede (1396-1467). In deze tijd floreerden de Vlaamse handelssteden Gent en Brugge. Tussen hof en stad, tussen kunst en ambacht was dit de creatieve omgeving van Jan Van Eyck. Hij tilde de olieverfschilderkunst tot ongekende hoogten en  bepaalde de koers van de Westerse schilderkunst. Hij zoomt in op de kleinste details en zoomt uit bij zijn onvergetelijke panorama’s.

 

Met ongeduld zien we uit naar uw gewaardeerde deelname want OP IS OP !

 

 

<
>
x