vtbkultuur Damme

Damme

De Damse Bierpatersgilde

Startavond themagroep Brouwerei Vivenbier

Datum: 22/03/2019
Uur: 19:00
Deuren open: 19:00
Plaats: brouwerei Vivenbier
Adres: Stationstraat 89, 8340 Sijsele ( Damme )
Prijs leden: 10
Prijs niet-leden: 10
Thema: Culinair
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

„De Damse Bierpatersgilde“

Startavond Themagroep

Vrijdag 22 maart 2019 – 19u00 (!!!)

Brouwerij “Vivenbier”, Stationsstraat 89  – Sijsele

Deelnameprijs: €10,00

 

Aan alle bierliefhebbers & - hebsters,  mede Stichters en Stichteressen van onze themagroep Bieren !

 

 

Binnen ons vtbKultuur-jaarthema SMAAK willen wij op vrijdag 22 maart om 19u00 (“een nieuwe lente, een nieuw bierleven”) starten met een themagroep gericht op het (ver)kennen, proeven, vergelijken, cultiveren en genieten van bieren in ons Vlaams landschap, ook in ons eigenste pittoresk  Damme  en wie weet ook het buitenland ?

Bezoekjes aan brouwerijen om bij te leren, een begenadigd zytholoog (bierkundige)die ons komt toespreken: waarom niet. Alles kan, alles is mogelijk als het maar leuk en leerrijk is.
Drinken doe je zoals het betaamt, met mate maar regelmatig. Bier hoort daarbij al sedert de Middeleeuwen. Natuurlijk is water voor ons het beste, maar het moet niet altijd het beste zijn !

 

We dopen ons op deze startavond met bierwater om tot leden van “De Damse Bierpatersgilde”. We verwachten U in het gezellig  en verrassend puik proeflokaal van de artisanale brouwerij in Damme m.n. waar het grote gamma van de “Vivenbieren” wordt gebrouwen door Tony en Kristel Traen, Stationsstraat 89 in Sijsele. We worden ingeleid in de biergeheimen van het huis, laten ons op sleeptouw nemen en worden hierna verleid in het glas. Daarna bepalen we met open vizier  onze toekomst als lid van deze Gilde. Laat deze start niet onbenut en breng ook vrienden en vriendinnen mee met liefde voor het Bier !

 

We vragen U één ding: U vooraf aan te melden: johandessein@hotmail.com of 0496 506 653 tegen uiterlijk 15 maart. De deelname aan deze opstart is €10,00 via girering van het passend bedrag via IBAN: BE51 0000 2582 7662 van vtbKultuur DAMME (mededeling  Biergilde).

 

En noteer bovendien: Je kan via openbaar vervoer of een BOB uw bestemming bereiken. Met de Avondlijn kan je achteraf  terugkeren naar station Brugge om verdere thuisbestemmingen te bereiken (informeer bij de Lijn).In Sijsele: om kwart voor het uur richting Brugge - bushalte op 120 meter van de afspanning. Richting Damme en andere deelgemeenten op het half uur !

 

Groet en welkom, uw biergenoot totterdood !

 

Johan Dessein

<
>
x