vtbkultuur Damme

Damme

Dagtrip Antwerpen Vlaamse meesters 29 sept 2018

Dagtrip Antwerpen Cokeryen (Snijders-Rockoxhuis) & Sint-Jacobskerk Zaterdag 29 september 2018

Datum: 29/09/2018 tot 29/09/2018
Uur: 07:25
Uur van samenkomst: 07:15
Plaats: Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Brugge Station
Prijs leden: 29
Prijs niet-leden: 35
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Beste vrienden van vtbKultuur DAMME,

Zoals beloofd wederom een dagtrip naar Antwerpen. Ons jaarthema “Vlaamse Meesters” biedt ons een tweede  unieke kans richting  “Antwerpen Baroque 2018 “. Ga je mee?
Na ‘Michaelina’ in juni ll. zeker aan te bevelen !

Programma als volgt:

  • 7u25: met de trein naar Antwerpen Centraal vanuit Brugge-station (verzamelen tegen 7u10 in de hall om U te voorzien van het nodige vervoersbewijs)
  • Aankomst iets voor 9u00 en dan korte wandeling naar het Snijders & Rockoxhuis.
    We voorzien een vrijblijvende koffiepauze onderweg.
  • 10u00: “Cokeryen” – 1e dag van de opening dezer tentoonstelling ! Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had. Le Duc laat zich inspireren door barokke voedingstillevens en zorgt met nieuw foto- en videowerk voor een andere kijk op barok. Een “heerlijke” tentoonstelling; een greep uit het menu van de 17e eeuwse burger ? Carper ende ghimber, caneel en rosijn, quaeckels, lijstres, vincken ende diergelijcke in deech, potagie… Het museum kan ook verder in zijn geheel bezocht worden.  Op vertoon van KBC bankkaart gratis, ook partner.
  • 12u15: Na het watertanden kan men zelf ,“met de potten op tafel”, proeven voor een vrijblijvende  originele middaglunch. Voor- en hoofdgerecht. We reserveerden in het hart van de stad voor eerlijke deugddoende en smakelijke gerechten ( tafeldranken apart te betalen). Verrassend anderse “cokeryen”…
  • 14u00 vertrek naar en bezoek aan de laatgotische Sint-Jacobskerk met een overweldigende barokke aankleding met 23 altaren, ‘een marmeren kunstwerk’.
    Een grootse kunstcollectie met namen als Jordaens, Rubens en Van Balen. De kerk is ook de laatste rustplaats van Peter Paul Rubens. Een orgelpunt van deze dag !
  • Daarna vrije tijd in Antwerpen en op eigen houtje via trein naar keuze huiswaarts.

 

Wie niet deelneemt aan de lunch betaalt €25 minder op de voormelde prijzen. Betaling van het passend bedrag via onze bankrelatie: vtbKultuur DAMME  BE51 0000 2582 7662 . Betaling geldt als deelnamebewijs en dit tot en met 20 september !

<
>
x