vtbkultuur Damme

Damme

Bezoek Africamuseum VOLZET

Bezoek Africamuseum Zondag 20 april 2019 .

Datum: 20/04/2019
Uur: 09:30
Uur van samenkomst: 09:20
Plaats: Sijsele
Adres: Lindeplein 13, 8340 Sijsele
Plaats van bijeenkomst: Lindeplein
Prijs leden: 28 of 53
Prijs niet-leden: 35 of 60
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling
Beschikbare plaatsen: 43
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Bezoek AfricaMuseum

Dagtrip  Tervuren - Zaterdag 20 april  2019

        Deelnameprijs: Leden: €28 of €53 met lunch

                          Niet-leden: €35 of €60 met lunch

 

Beste vrienden van vtbKultuur DAMME, 

Onze eerste dagtrip voor 2019 kondigen wij heel vroeg aan want  meteen inschrijven EN betalen is de boodschap. Het betreft een nationaal vtbKultuur-initiatief waarvoor de belangstelling veel groter is dan verwacht. Er zijn maar liefst 750 aanvragen te spreiden over 2 data; vandaar de wijziging van onze eerst voorziene datum (13 april). Voor onze afdeling Damme konden wij hierdoor het aangevraagd quotum ietwat verhogen. Wees er toch maar als de kippen bij !

Dagprogramma::

  • Vertrek om 9u30 (aanwezigheid 9u20) met comfortabele autocar op het Lindenplein-Sijsele (voldoende parking voor uw auto bij aankomst)
  • Bij aankomst : (vrijblijvend) een natuurwandeling vol prille lenteprikkels in het Park van Tervuren (max. 5,5 km)
  • 12u15 (vrijblijvend ) Afrikaanse lunch (bij te betalen bij inschrijving à €25 pp.) zijnde warme schotel op basis van kip, één drank (bier of wijn of frisdrank) en erna een koffie of thee.
  • 14u00 Gegidste VIP-rondleiding exclusief voor vtbKultuur in het gerenoveerd “AfricaMuseum”  en daarna ruim tijd voor verder vrij bezoek.
    Na een lange renovatie opende het museum pas in december 2018 opnieuw de deuren. Het gebouw met paleisallures aan de rand van een prachtig park is één van de indrukwekkendste musea van ons land. De wereldbefaamde collecties zijn ronduit uitzonderlijk. Je vindt hier ’s werelds rijkste verzameling etnografische voorwerpen uit Centraal-Afrika, maar ook het archief van Afrika-pionier Stanley. Even uniek zijn de foto- en filmotheek en een enorme collectie kaarten. De zoölogische verzameling toont een groot aantal wetenschappelijk zeer belangrijke type-exemplaren van de Afrikaanse fauna. De afdeling Entomologie bewaart zo’n zes miljoen insecten en de collectie tropisch hout is de belangrijkste van Europa.
  • Terugkeer in Damme-Sijsele is  voorzien rond 18u30

Uw deelname is enkel geldig na betaling via girering op rek.: BE51 0000 2582 7662 van vtbKultuur DAMME.

Max. aantal deelnemers: 45. De volgorde van betalingen is bepalend voor deelname!

We sluiten de betalingen af op 28 februari ! Wie te laat is wordt verwittigd en komt op de wachtlijst. Bij annuleringen wordt geen terugbetaling voorzien maar komen evt. personen op de wachtlijst als vervanger in aanmerking.

<
>
x