vtbkultuur Damme

Damme

Beeldreportage Ierland Vrijdag 26 oktober 2018

IERLAND Beeldreportage J. Demarsin en M. Opsommer Vrijdag 26 oktober 2018 - 20u00 CC. Rostune, Stationsstraat 13 - Sijsele Een zeer volledig beeld van heel Ierland na 5 reizen en 9 maanden reportageverblijf.

Datum: 26/10/2018
Uur: 20:00
Plaats: CC. Rostune
Adres: Stationstraat 13, 8340 Sijsele
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Beste vrienden van vtbKultuur DAMME, liefhebbers van fijne reisreportages !  

Op de valreep vooraleer het winteruur er aan komt, nog een laatste reisreportage 2018 en wat voor één: Ierland, dichtbij en toch  ver weg. Een uitdagende voltreffer en lust voor het oog en het oor, een topper van formaat. Dus redenen genoeg om het huis uit te gaan voor een veelbelovende, niet te missen herfstavond. Wat krijgt u te zien?

  • Een zeer volledig beeld van heel Ierland na 5 reizen en 9 maanden reportageverblijf.
  • Waarom trekt het druilerige Ierland zoveel bezoekers aan ? woeste natuur, eigen cultuur, kleurrijke dorpjes, gekende Ierse muziek en wat heeft Ierland gemeen met Vlaanderen?
  • Ierse tradities; een landbouwland met traditionele jaarmarkten, landelijke vertellers van mysterieuze verhalen en aldus rijke inspiratiebron voor grote figuren uit de wereldliteratuur.
  • Groen Ierland want geplooid door bergketens en daarna verweerd  door ijs, wind, zee en regen.
  • Het vermaarde Passagegraf van Newgrange, dolmens, menhirs, ringforten, monnikeneiland Skellig Michael (Unesco Werelderfgoed), bekende Ierse kruisen als Clonmacnoise, Cashel e.a., oudste festival Puckfair in Killorgin en ook Bloomsday in Dublin als eerbetoon aan James Joyce, een van de 4 Ierse Nobelprijswinnaars voor Literatuur.

Niet wachten maar  zonder dralen aanmelden bij penningmeester Willy Soenens,  willysoenens@telenet.be  of tel. 050 / 35 05 74 , met girering van het passend bedrag op rek.  BE51 0000 2582 7662 van vtbKultuur DAMME

Ideaal en gratis parkeren kan op het Lindeplein (Kloosterstraat). Meteen ook op tijd !

 

 

<
>
x