Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage Dwars door Centraal Amerika

Dominiek Druart presenteert zijn avontuurlijke reis van Colombia naar Mexico.

Datum: 27/09/2021
Uur: 19:30
Deuren open: 18u30
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: CC Rostune Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 5,00
Prijs niet-leden: 6,00
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

De kogel is door de kerk ! Na 18 maanden (!) kan en mag het weer en knopen we weer aan met onze alom geprezen en gekende, boeiende reisreportages. Hoog tijd dus om jullie te informeren over de 1e  editie in 2021. Eindelijk terug in onze vertrouwde stek en knusse bar. De traditionele vrijdagavond zetten we nog even on hold tot 2022. De “4e golf” wordt ook bij Cultuursmakers een cultuurgolf, om het met de woorden van de Damse stadsfilosoof te zeggen.

Alvast een schot in de roos op maandag 27 september want we haalden een goudhaantje binnen: de 45 jarige globetrotter en Cultuursmakers- bestuurslid in afdeling Wervik, Dominiek Druart, is onze uitdagende reporter van dienst. Hij “neemt” ons mee naar Centraal-Amerika, een thema dat wij voor het eerst in 23 jaar aan bod laten komen !

Dominiek toont ons vol passie zijn avontuurlijke reis door Midden-Amerika: vol verrassingen en nauwelijks met woorden te beschrijven ! De enorme diversiteit van natuur en cultuur en de prachtige beelden ontsnappen niet aan het scherpe oog van de creatieve wereldreiziger.

We ‘proeven’ van regen- en nevelwouden, indrukwekkende hooglanden, koloniale stadjes en vulkanische gebieden. We komen onder de indruk van de fascinerende indianenbevolking met hun mysterieuze cultuur. De schatten langs de Mayaroute, de tropische stranden en levendige lokale markten worden ons deel !

1e deel: Panama, Costa Rica, Nicaragua en Honduras

2e deel: een huiveringwekkende belevenis tijdens de uitbarsting van de El Fuego-vulkaan en de adembenemende tocht door Guatemala. Belize wordt de afsluiter als droombestemming.

Kortom: er bij zijn is een must en een lust voor het oog !

Vooraf inschrijven door betaling op rek.:  BE72 9795 7867 4016 van Cultuursmakers Damme. Leden vermelden hun lidnummer en aantal personen.  Niet-leden vermelden aantal personen. 

Coronamaatregelen: Mondmasker is verplicht vanaf het betreden van het gebouw tot wanneer men zit.  Bij het rondlopen dient het mondmasker opgezet te worden. Dezelfde richtlijnen als in de Horeca.

Ideale parkeergelegenheid om stipt (19u30) aanwezig te zijn is het Lindenplein via de Noordstraat te bereiken of indien mogelijk aan de kerk van Sijsele (Vredesplein).

 

<
>
x