vtbkultuur Damme

Damme

4de Zomerhappening

 

4e Zomerhappening

Zondag 30 juni 2019 – onthaal vanaf 13u00

Broederklooster, Bradericplein 22 Vivenkapelle (Damme)

 

Datum: 30/06/2019
Uur: 13:00
Deuren open: 13:00
Plaats: Broederklooster
Adres: Bradericplein 22, 8340 Sijsele
Plaats van bijeenkomst: Vivenkapelle
Prijs leden: 28
Prijs niet-leden: 33
Thema: Sport
Type: Wandeling of fietstocht

 

                              

       DAMME

 

 

www.vtbKultuur.be/damme     Met de steun van de stad Damme

4e Zomerhappening

Zondag 30 juni 2019 – onthaal vanaf 13u00

Broederklooster, Bradericplein 22 Vivenkapelle (Damme)

 

Beste vtbKultuur DAMME- zomerse vrienden en vriendinnen

 

Na het succes van 11 fiets- en 3 zomerhappenings gaan we voor de 15e keer voor een wederom te “smaken” editie. Ietsje vroeger dit jaar (dus niet op de 1e zondag van juli). We staan zoals altijd borg voor een gezellige ontmoetingsdag met voor elk wat wils. Bovendien is de deelnameprijs ongewijzigd t.o.v. vorig jaar. Wie doet dit na ?

We voorzien volgend programma naar keuze (fietsen of wandelen) en ontvangen jullie als onze eregasten.

  • van 13u00 tot 14u15: onthaal - aanmelding en meteen koffie met versnapering.
  • 14u00: start van een  begeleid en recreatief groepsfietstochtje. Genietend van ons uniek Dams natuurlandschap richting Damme-centrum. We pauzeren (sanitair-vrijblijvende drink) in
    d’ Oede schole (kunstcentrum-IJSBERG).  Bezoek aan Collages en poëzie “tHuis in mijn hoofd” van de Poolse dichteres Wislawa Szymborska (1923-2012). Zij  won in 1996 de Nobelprijs voor Literatuur en is de “Mozart van de poëzie”. De Expo Nie Wiem (ik weet het niet) brengt een tedere kijk op alledaagse dingen. O.a. Luc Fierens, Ria Verhaeghe en Stefaan De Crook zijn hedendaagse collagekunstenaars en gaan met de dichteres in dialoog. In de onmiddellijke omgeving (kerk en wandelpad) vind je subtiele poëzietafels en 3 luisterhoorns ! Fietsers: laat uw vehikel uit voorzorg vooraf degelijk nazien.
  • 14u30: start van korte begeleide wandeling (heen en terug 3 km) naar de tuin van het kasteel Altena in Vivenkapelle. Gids  ter plaatse - Bruno Comer -  vertelt alle geheimen over het kasteel, de fauna en flora van dit uniek stukje Damse historie.
  • Bij  aankomst in de neogotische site omstreeks 17u00, krijgt u een fris gekoelde CAVA met tapas als start van het festijn in de feesttent.
  • Muzikale omlijsting: een topoptreden van anderhalf uur met dit keer een driekoppige muzikale band “La Galeria”. Het zangduo (Lieve / Jean-Paul) en een saxofonist / klarinettist brengen zonnige onweerstaanbare ritmische muziek.
  • 18u30: De kers op de taart komt eraan nl. ons alom geprezen culinair Braadfestijn:  nl. gemarineerde rumsteak, kipbrochet, assortiment worstjes, beenham incl. warme/koude sausjes, ruim voorzien van groentjes en broodjes, koude aardappelsla en pasta.

Prijskaartje:  €33 of €28 voor leden vtbKultuur !

Girering via rek. BE 0000 2582 7662 van vtbKultuur DAMME

Betaling ten laatste binnen op 23 juni. Betaalvolgorde bepalend voor deelname

Contact: willysoenens@telenet.be  of tel. 050 35 05 74

Uw deelname is definitief NA betaling ! Na 23 juni worden geen aanmeldingen meer aangenomen; annuleringen na 23 juni worden ook niet terugbetaald.

 

Van harte welkom namens het bestuurs-team,

 

Johan Dessein, voorzitter

 

<
>
x