vtbkultuur Damme

Damme

11de vrouwendag

11de vrouwendag     Dagtrip Ronse en Lessines   25 april 2019

Datum: 25/04/2019
Uur: 08:00
Uur van samenkomst: 07:55
Plaats: Lindeplein
Adres: Lindeplein 13, 8340 Sijsele
Plaats van bijeenkomst: Lindeplein
Prijs leden: 65
Prijs niet-leden: 75
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

www.vtbKultuur.be/damme

11e Vrouwendag

Dagtrip Ronse & Lessines

Donderdag 25 april 2019 

Vertrek: Lindenplein/Kloosterstraat - Sijsele 08u00

Deelnameprijs: €75 of €65 voor leden vtbKultuur

 

Waarde dames van vtbKultuur DAMME !

 

Goed nieuws: de 11e Vrouwendag komt eraan. Ietsje later dan anders omwille van de paasvakantie maar daarom niet minder “smaakvol” ! De troostprijs wordt ook dit jaar toegekend aan  “The Lady Too Late”. Succes verzekerd met het lentezonnetje op ons gelaat en mannen die op het huis letten !
We voorzien volgend “culinair en cultureel triootje” binnen ons jaarthema SMAAK :

8u00: vertrek Lindenplein – aanwezigheid ten laatste om 7u55 ! “De koffie staat zoals altijd ergens klaar”, hierna volgt  het dagprogramma.

  • Voormiddag:
    Uitgebreid bezoek aan Chocolaterie Hermes in Ronse. Dit bedrijf staat sinds 1958 garant voor vakmanschap en  waarschijnlijk de beste chocolade van het land. Passie voor kwaliteit zullen de smaakpapillen zeker prikkelen. Leander De Cauter en Caroline Goossens zijn onze gasten die hun bedrijf op de internationale markt optillen (VS, Korea, Rusland, Engeland, Frankrijk, Thailand, Japan e.a.). De baronpraline “Granvelle” smaakt nog net zo lekker als 200 jaar geleden. Aan jullie om de proef op de som te nemen ! Vrijblijvende aankoopmogelijkheid aan fabrieksprijs na de rondleiding !
  • Middag:  
    Een meer dan verfijnde lunch in een art-deco kader met drank inbegrepen en koffie toe ! “Ronse, stad met uitzicht”, Fem & Julien halen het beste uit hun culinaire kast. Vlees of vis als hoofdgerecht aangeven bij mededeling in betaling !!!
  • Namiddag:
    Gegidst bezoek aan het “Hôpital Notre Dame à la Rose” (provincie Henegouwen): museum en voormalig ziekenhuis, gesticht in 1242 als opvang voor armen en zieken; diende 750 jaar tot 1980 als ziekenhuis en bejaardentehuis. Thans een merkwaardig museum met aandacht voor de eigen geschiedenis. Ziekenzalen, bedden, medische instrumenten, recepten, tinnen vaatwerk, Doorniks porselein, bibliotheek met 2000 antieke boeken, schilderijen, kostbaar goud- en zilversmeedwerk. Bovendien ook een kloostergang, kapel, kruidentuin en ijshuis. Lessen stond bekend om zijn porfier, een gevlekte donkerrode steensoort die als architectonische decoratie diende. De groeven kunnen bezocht worden. Dit “Buitengewoon Erfgoed van Wallonië” kreeg in 1993 de hoogst mogelijke onderscheiding op het vlak van klassering in België. Het ganse verhaal wordt duidelijk via het bezoekerscircuit en de Nederlandstalige gidsen !Na het bezoek nog wat vrije tijd voor een drankje en een babbel of verdere verkenning vooraleer huiswaarts te keren. Thuiskomst voorzien omstreeks 20u00.

Prijskaartje: zie kader!  Lid worden kan via vtbKultuurpas à €10 per jaar voor het ganse gezin

Uw deelname is pas verzekerd na betaling op rek.: BE51 0000 2582 7662 van vtbKultuur DAMME.

Max. aantal dames: 50 - Betalingsvolgorde is bepalend voor deelname!

Let op:  Wil U voorzien van degelijk schoeisel - in Lessines is het straatparcours eerder hobbelig maar haalbaar mits goede voetsteun.

 

Met groetende vriendelijkheid,                                                          J. Dessein, voorzitter

<
>
x