vtbkultuur Dadizele-Moorslede

Dadizele-Moorslede

Jaarlijkse fietstocht met geleid bezoek aan de kapel de Pélichy in Izegem

Fietstocht met culturele smaakmaker en gezellig samenzijn achteraf

Datum: 24/06/2018
Uur: 14:00
Plaats: 8890 Moorslede
Adres: Marktplaats , 8890 Moorslede
Prijs leden: 24,00
Prijs niet-leden: 30,00
Type: Evenement

Van gaan van start om 14 u op de Marktplaats te Moorslede, van waaruit Erna, Gerda, Wilfried en Freddy ons op sleeptouw nemen voor een landelijke fietstocht met een uitzonderlijke halte aan de “Gouden Kapel” in Izegem.

Deze kapel is geïntegreerd in het klooster en de school van de zusters van Maria, instellingen gesticht door Joseph van Huerne in het begin van de negentiende eeuw. Joseph de Pélichy, kleinzoon van van Huerne, bouwde het instituut verder uit, en gaf rond 1845 de kapel haar huidige vorm. Ze moet worden gesitueerd in het réveil van die tijd rond de Mariaverering, vooral teweeggebracht door het dogma van de 'onbevlekte ontvangenis' uit 1854. In haar geheel beschouwd is de kapel één van de gaafst bewaarde ensembles uit die tijd in Vlaanderen.

Het orgel, dat momenteel onbespeelbaar is, is een prachtig instrument van Mercklin-Schützer uit Brussel. De pijpen kwamen uit Parijs.

Na de tocht is er bijeenkomst in zaal “Levet Scone”, Iepersestraat ter Moorslede voor een hapje en een drankje. Aangezien de zon die dag zal stralen, kozen we voor een zonnig aperitiefje, gevolgd door een succulente koude schotel met een fris, al dan niet alcoholisch, drankje inclusief.

Het programma voor de tweede jaarhelft wordt nog eens overlopen en er wordt een tip van de sluier opgelicht over onze (overigens in een mum van tijd volgeboekte) najaarsuitstap naar “Rhein-Neckar”

Deelnemen aan het programma kost: 30,00 euro (leden 24,00 euro).

Inschrijven door overschrijving op BE19 0616 3335 5012 t.n.v. vtbKultuur uiterlijk

tegen 18 juni.

 

<
>
x