Cultuursmakers

Brussel

Lees- en luistertip: "Een gehucht in het moeras"

In 2017 maakte Marc Didden een driedelige radioserie voor Klara. In "Een gehucht in een moeras" wandelt Marc Didden door Brussel, de stad waar hij al meer dan 60 jaar woont. Vertrekkend vanuit de Dansaertstraat, naar de Grote Markt, maar ook naar zijn geliefde Pont Albert, het Josaphatpark, de volkswijk ‘Le Chat’ in Ukkel en de kroegen van Elsene.

"Een gehucht in een moeras" (2017): "In dit boek ontdekken we Brussel door de ogen van Marc Didden. Didden leeft al sinds zijn jonge jeugd in de hoofdstad, woonde er in verschillende gemeentes en trok speciaal voor dit boek nog eens van Anderlecht tot Evere, van Sint-Gillis tot Schaarbeek en van de Marollen tot Watermael-Bosvoorde. Hij vertelt op zijn welbekende manier: geestig, goedgeïnformeerd en recht uit het hart. Persoonlijke anekdotes worden afgewisseld met scherpe observaties, subtiele liefdesverklaringen, kritische beschouwingen en interessante weetjes. Met prachtige foto's van Johan Jacobs. Dit is een boek voor zowel de verstokte Brusselfans als voor diegenen die de stad beter willen leren kennen." (Lang zullen we lezen)

Op de Klara-pagina van "Een gehucht in een moeras" kan je de 3 afleveringen beluisteren.

(Nu even niet) samen cultuur beleven

Cultuursmakers staat voor 'Samen cultuur beleven'. Niet gemakkelijk in deze tijden van afgelastingen, samenscholingsverboden en Corona-quarantaine ...
Noodgedwongen nu dus even alleen, maar genieten van cultuur zullen we! Hou ook onze facebookpagina in de gaten en ontdek onze tips om thuis virtueel en in alle rust te genieten van cultuur.

<
>
x