vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Stonehenge - inschrijvingen afgesloten

Gallo-Romains Museum

Datum: 09/03/2019
Plaats: Gallo-Romeins Museum
Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Plaats van bijeenkomst: Aan de ingang
Prijs leden: 11€
Prijs niet-leden: 14€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Stonehenge is wereldberoemd. Jaarlijks reizen meer dan 1,5 miljoen mensen naar het zuiden van Engeland om de mysterieuze steencirkel te bewonderen. In Tongeren vertellen we het verhaal van de mensen achter de stenen. 

2500 v.Chr. In het zuiden van Engeland verrijst een indrukwekkend bouwwerk. Cirkelvormig, zoals de zon. Met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling. Wat is Stonehenge eigenlijk? Waarom ligt het net daar? Wie liet het grootse monument optrekken? En hoe gingen de bouwers concreet te werk? Het Gallo-Romeins Museum bundelt alle kennis in een grote expo. Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur.

Vrije tijd voor lunch in de omgeving van het museum. Wij reserveren (zonder verplichting) plaatsen in Brasserie Infirmerie: menu voor 25 euro bestaande uit dagverse soep met brood, keuze hoofdgerecht uit filet van hoevekip met een sausje van grotpaddenstoelen of visfilet met krieltjes, koffie en zoetje. Iedereen betaalt ter plaatse. Het restaurant vraagt wel ten laatste 7 dagen vooraf het aantal personen en de keuze hoevekip of vis door te geven.

In de namiddag korte stadswandeling en terug naar het station. 

Trein naar Tongeren met overstap in Hasselt. Vertrek Brussel Noord spoor 5 om 8u23 (richting Genk); aankomst Hasselt 9u31 spoor 7; vertrek Hasselt 9u50 spoor 3 (richting Liège Guillemins); aankomst Tongeren spoor 4 om 10u12. Gelieve uw treinticket vooraf te boeken.
Vanuit Brussel-Zuid 08.12, spoor 12, Brussel-Centraal 08.16 spoor 3.

Info over de regeling voor de terugrit naar Brussel volgt later.

I.s.m. vtbKultuur Asse-Zellik. Beperkt aantal plaatsen.

 

 Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten.

<
>
x