vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Onze voorzitster viert haar 20 jaar voorzitterschap van onze afdeling - inschrijvingen afgesloten

20 JARIG VOORZITTERSCHAP VAN ELYANE DE KEYSER

Datum: 11/08/2019
Uur: 12:30
Uur van samenkomst: 12:30
Plaats: Schaarbeek
Adres: Paul Deschanellaan 10, 1030 Schaarbeek
Plaats van bijeenkomst: Brasserie Lalaing
Prijs leden: 35€
Prijs niet-leden: 40€
Thema: Culinair
Type: Evenement

20 jaar voorzitster van vtbKultuur Brussel-Oost 

Toen ik meer dan 20 j. geleden Nederlands aan anderstaligen onderwees in GC Everna stelde de toenmalige centrumverantwoordelijke Roger De Cleen me voor om samen met 3 andere personen een “cultureel clubje” op te richten. Al vlug bleek dat de anderen niet zo actief waren als ik wel had gehoopt. Na een korte onderbreking en een telefoontje van Jan Van der Kelen/vtbKultuur Nationaal werd ik in 1999 dan voorzitster van onze huidige vereniging. Mijn assistent toen was Franky Bhikhoe, inmiddels jammer genoeg overleden. Samen organiseerden wij in die periode een paar activiteiten vooral in GC Everna/Evere en GC De Linde/Haren, maar ook in GC Kontakt/S-P-Woluwe en zelfs in GC Op-Weule/S-L-Woluwe en GC De Markten/Brussel-Centrum. Al vlug kwamen daar wandelingen en tentoonstellingen bij zodat we de leden een gevarieerder programma konden aanbieden. Een paar jaar geleden voegden Johan Holvoet en Pascale Merckaert zich bij ons bestuur wat het soort activiteiten nog vergrootte. Ik kan nu stilaan minder doen en zij meer... 

Om deze gelegenheid in de bloemetjes te zetten organiseren wij een culinaire bijeenkomst met de keuze tussen rood vlees en vis in het mij zo dierbare Schaarbeek.

Op het vleesmenu:

aperitief, voorgerecht duo garnaal-/kaaskroket, Chateaubriand (2 cvts) met frietjes, sla en saus; dessert: dame blanche of tarte tatin, koffie/thee. 

Op het vismenu:

aperitief, voorgerecht duo garnaal-/kaaskroket, kabeljauw met frietjes, sla en saus; dessert: dame blanche of tarte tatin, koffie/thee

Wijn en water à volonté! 

Na het middagmaal staat voor de liefhebbers een wandeling in het nabijgelegen Josafatpark op het programma. 

Gelieve bij inschrijving voor 5 augustus je keuzemenu mee te delen en of je wenst deel te nemen aan de korte wandeling in het prachtige Josafatpark.

We hopen natuurlijk op een talrijke opkomst. De bus 66 stopt net voor de deur, halte Azalée. We hebben een zondag gekozen omdat er dan niet hoeft betaald te worden voor het parkeren.

Die dag vieren we ook de verjaardag van Roger Platteau...

 

 Je begrijpt al een beetje Nederlands, maar je durft nog niet zo goed praten.

<
>
x