vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Mozartide - La Clemenza Di Tito

Vergeving kan worden gezien als het meest terugkerende thema in alle opera's van Mozart, het is aanwezig in La Clemenza di Tito vanaf de titel zelf tot de laatste scène. Titus is natuurlijk de belichaming ervan.

Datum: 20/06/2021
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:40
Deuren open: 14:40
Plaats: Martelarentheater
Adres: Martelarenplein 22, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Martelarenplein
Prijs leden: 30
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert
Beschikbare plaatsen: 1

Tien jaar geleden keerden vier soldaten (vrienden gebonden door een heilige eed) terug naar Rome uit de oorlog in Palestina. Sindsdien heeft een van hen (Tito) zijn vader opgevolgd als keizer en zijn de anderen (Sesto, Annio en Publio) verheven tot vertrouwensposities rond de troon. De publieke opinie zet de keizer nu onder druk om een vrouw te nemen om de dynastie veilig te stellen. Maar al zijn pogingen om Berenice, de prinses van Palestina, op te leggen zijn mislukt. Rome zal alleen een Romeinse dame als keizerin accepteren. Tito buigt zich voor de wil van het volk en stuurt zijn 'Joodse koningin' weg. Vitellia is bereid alles te doen om haar 'legitieme' plaats op de troon in te nemen. Ze heeft slechts één rivaal over, de nobele en zachtaardige Servilia. Vitellia verleidt Sesto genadeloos om zijn keizerlijke vriend te vermoorden. En Rome wordt een kruitvat dat klaar is om te ontploffen. ​
 
HET ORCHESTRE ROYAL DE CHAMBRE DE WALLONIE 
HET VOCAAL ENSEMBLE LE PETIT SABLON 

 
Wil je meer weten? 
Kom dan een uur voor de voorstelling naar de Petite Salle voor een informatieve presentatie van 30 minuten over Mozarts laatste compositie voor het operapodium. Onze pre-show gesprekken zijn de perfecte introductie voor iedereen, operaliefhebber of nieuwsgierige nieuwkomer, die meer wil weten over de opera die hij of zij op het punt staat te zien. Ze worden dit jaar opnieuw gegeven door musicologen Arne Herman (in het Nederlands op 20.06 en 24.06) en Hugo Rodriguez (in het Frans op 22.06 en 27.06).

Indien je wil deelnemen aan deze voorstelling geef ons dan een seintje op 0471/18 11 93, zodat we niet tevergeefs aan de ingang op jou wachten.

Wil je hier graag aan deelnemen, schrijf je dan snel in via de website en betaal voor 5 juni op rekeningnummer BE55 7310 5133 9344.

<
>
x