vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Knipoogdag Genk

C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. Je komt er ogen te kort!

Datum: 25/03/2018
Plaats: GENK
Plaats van bijeenkomst: wordt nog meegedeeld
Prijs leden: 14€
Prijs niet-leden: 20€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Genk verwent! Boeiend mijnerfgoed, ongerepte natuur, vernieuwende cultuur- en kunstprojecten, multicultureel smullen. De jongste stad van België heeft het allemaal en nodigt je graag uit voor een boeiende ontdekkingstocht tijdens onze KnipoogDag!

Er is een ochtendprogramma als volgt: 

  • In de ochtend, om 10.00 u., neem je deel aan het themabezoek Citéwandeling in Zwartberg. De wandeling vertrekt aan de ‘Mijnkathedraal’ en leidt je langs de getuigen van de bloei van Zwartberg. Industriële gebouwen zijn verdwenen, maar de wijken, school en andere bezienswaardigheden houden het rijke verleden levendig. 
  • Het middagmaal is vrij en kost 20€ excl. drank

en een namiddagprogramma dat om 14u begint in C-mine waar je kan kiezen tussen allerlei activiteiten. Meer details qua keuze op www.knipoogdag.be.

Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk waar je de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw kan bewonderen.

Op het C-mine plein sluiten we de KnipoogDag af met muzikale animatie om 17.15. Je vindt er ook het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh.

Leden betalen 14€, niet-leden 20€ voor een hele dag.

Je kan ook een halve dag deelnemen.

Wij rijden met de wagen daar naartoe.

Organisatie: vtbKultuur Nationaal.

 

 

 

<
>
x