vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Knipoogdag 2021 - Poperinge en Ieper

Uitnodiging voor ons jaarlijks cultureel stadsfestival met voormiddagprogramma 'Hoppen in Poperinge'. Wij nemen deel aan een evenement van vtbKultuur nationaal en jullie zijn hartelijk welkom!

Datum: 21/03/2021
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 07:45
Plaats: Ieper
Adres: Markt Ieper , 8900 Ieper
Plaats van bijeenkomst: Parking Sportcomplex Ter Willgen, Grimbergen
Prijs leden: 50€
Prijs niet-leden: 53€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 3

Voormiddagbezoek van 10u tot 11.45: exclusief begeleid bezoek aan de Bio-brouwerij "De Plukker" in Poperinge.

Goesting om meer te weten over de hop-en biercultuur van de Westhoek? Dan is Poperinge de juiste bestemming. Het is bijna de enigste plek in België waar hop wordt geteeld. De hangende tuinen van de 18 hopboeren beslaan er een oppervlakte van bijna 150 ha. Wist je trouwens dat maart de maand is van de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant?  

Op het enige biologische hopbedrijf in België werd in 2011 de artisanale brouwerij De Plukker gestart. Hier worden uitsluitend bieren gebrouwen met eigen hop en alle bieren zijn ook bio-gecertificeerd.

Het bezoek start in de brouwerij. Tijdens het degusteren van een Keikoppenbier vertelt de gids over de geschiedenis van het hopbedrijf en hoe brouwerij De Plukker er ontstaan is.

Vervolgens neemt de gids je mee naar het hopveld waar je alles leert over de hop en de hopteelt. Aansluitend word je rondgeleid door de brouwerij en ontdek je alle facetten van het productieproces. Eindigen doe je met een tweede degustatie naar keuze.

Een groepsmaaltijd staat voor je klaar vanaf 12.15 u. in een nog later mee te delen restaurant. 

Namiddagbezoek

 

In de namiddag, vanaf 14.00 u., start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Grote Markt te Ieper waar je al in de juiste stemming zal komen met fijne straatanimatie. Vervolgens kunnen we de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten. We geven je alvast enkele ingrediënten:

  • Duik in het rijke verleden van Ieper en Westhoek in het Yper Museum. Het decor van de Lakenhallen krijg je er bovenop cadeau.

  • Droom over het leven van de Ieperse adel in het Merghelynck Museum.

  • Luid een van de acht Ring Bells in de Saint George Memorial Church.

  • Beleef de interactieve verhalen van de kleine man uit de Grote Oorlog in het In Flanders Fields Museum en verneem er meer over de Wederopbouw na de Eerste Wereldoorlog.

  • Kom op adem na de beklimming van de Belforttoren en kijk eindeloos rond naar de stad, het frontlandschap en de heuvels.

  • Gooi mee een balletje in het nieuwe buitenspel De Leeuwentoren, een mix tussen Kubb en petanque, aan de gelijknamige 14de-eeuwse toren van de vesting.

  • Laat je ogen fonkelen door de 23 prachtige glasramen in de Proosdijzaal van de Sint-Maartenskathedraal.

  • Luister naar het verhaal van de ongelukkige Godelieve van Gistel in het Sint-Jansgodshuis en Godelievekapel.

  • Verneem meer over het Ieperse vestinglandschap in de Kazematten.

  • Geniet van de vele concertjes op de historische locaties.

De KnipoogDag sluiten we om 17.15 u. af met een drankje ter hoogte van het evenementenplein Cultuurcentrum Het Perron. Het einde van ons cutureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u.

We voorzien vervoer per autocar vanuit Vlaams-Brabant aan de parking van sportcomplex Ter Wilgen in Grimbergen, Brusselsesteenweg 160.

Inbegrepen: autocarvervoer, kosten en fooi chauffeur, middagmaal (drank niet inbegrepen), gidsen en toegangen in voor- en namiddag.

Organisatie: vtbKultuur Nationaal.
 
 
 
 

<
>
x