vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Het Arboretum van Tervuren

Reis rond de wereld in 700 boomsoorten

Datum: 27/04/2019
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:30
Plaats: Tervuren
Adres: Vlaktedreef , 3080 Tervuren
Plaats van bijeenkomst: Aan de parking
Prijs leden: 7€
Prijs niet-leden: 9€
Thema: Natuur
Type: Wandeling of fietstocht

Enkele honderden boomsoorten van over de hele wereld verhuisden tussen 1902 en 1920 naar Tervuren. Ze werden geplukt uit landen waar ongeveer hetzelfde gematigde klimaat heerst als bij ons. Het doel? Kijken of bomen uit andere continenten ook bij ons konden overleven! De bomen die zich hier meteen goed thuis voelden zijn uitgegroeid tot de dikste en grootste in hun soort van België. We zien bomen uit de taiga van Noord-Amerika, Noordwest-Amerika, Noordoost-Amerika, de taiga van Europa en Azië, het Verre Oosten, West- en Centraal Europa, het Middellandse Zeegebied, de Andes, edm. Kom met ons mee en ontdek de kampioenen van dit prachtige arboretum.

In het bosarboretum van Tervuren zijn de bomen geschikt volgens de regio waar ze van nature voorkomen. Het domein is liefst 120 hectare groot. Een 'geografisch arboretum' op dergelijke schaal is uniek in Europa.

Rondleiding met gids, duur max. 2u.

In de voormiddag bezoeken wij het gerenoveerde Afrikamuseum waar we 's middags ook lunchen. Vandaar rijden we naar de parking aan de Vlaktedreef. 

 

 

<
>
x