vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Die Entführung aus dem Serail - Inschrijvingen afgesloten

Midsummer Mozartiade

Datum: 30/06/2019
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:30
Plaats: Brussel
Adres: Martelarenplein 22, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Ingang theater
Prijs leden: 30€
Prijs niet-leden: 30€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Ook dit jaar weer opera op ons programma. Een week lang is er muziek van Mozart op het Martelarenplein en in het Théatre des Martyrs.
Voor 30€ (i.p.v. 50€) heb je al een plaats rang 1 in dit heel gezellige theater. Vooraf is er een lezing met uitleg over het verhaal en de muziek.

Het aantal plaatsen is beperkt. Wie zeker wil zijn van zijn plaats, kan vanaf nu al inschrijven via een e-mail aan brusseloost@vtbkultuur.be. Uitnodiging tot betaling volgt later.

Inschrijving en betaling voor 20 mei 2019. 

Wist u dat Wolfgang Amadeus Mozart tijdens zijn kinderjaren enkele weken doorbracht in Brussel? Voldoende aanleiding voor een festival in het teken van dit wonderkind. U bent dus uitgenodigd om te genieten van een week vol cultuur en gezelligheid, waarbij het Martelaarsplein in de muziek van Mozart en zijn Napolitaanse collega’s zal baden. Een 'zes sterren' operaproductie, een zangrecital met Napolitaanse klanken, een namiddagconcert op het plein of een lezing in de boekwinkel: ons programma heeft iedereen iets te bieden, zowel melomanen als nieuwsgierigen. Op het Martelarenplein en Théâtre des Martyrs.

Na de eerste succesvolle edities rondom de drie Mozart-Da Ponte opera’s, richt het ‘Midsummer Mozartiade’ festival in Brussel zijn schijnwerpers op ’Die Entführung aus dem Serail’, Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven. Mozart leefde in een eeuw van intermitterende Europese oorlogen tegen de Ottomaanse Turken, wanneer gevangene Europeanen in de moslimwereld alledaags waren, dankzij de Barbary-piraten. Toch kon hij niet anders dan de verschillende manieren te verkennen waarop beide werelden zich dichterbij waren dan ze zich realiseerde. Zelfs in tijden van gewelddadige conflicten, was harmonie immers wat Mozart het beste begreep.

Organisatie: vtbKultuur Nationaal.

 

 Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan.

 

<
>
x