vtbkultuur Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

Avondconcert in Bozar

Naast matineeconcerten bieden wij nu ook avondconcerten aan.

Datum: 09/11/2019
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Plaats: Bozar
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Bozar
Prijs leden: 17€
Prijs niet-leden: 19€
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Uit het programma van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) kozen we zes hoogstaande concerten die we voor een zeer voordelige prijs aan onze vtbKultuur-leden kunnen aanbieden. Het betreft drie matineeconcerten (15 uur) en voor de eerste keer ook drie avondconcerten (20 uur). Ze gaan door in de Henry Le Boeuf-zaal en duren ongeveer 2 uur (met pauze). Het Paleis voor Schone Kunsten ligt vlakbij het Centraal Station en is dus heel makkelijk bereikbaar. De concerten worden uitgevoerd door het Nationaal Orkest van België (NOB).

NOB onder leiding van Hugh Wolff
Symfonisch Koor Octopus
Brussels Chamber Choir,
Sofia Fominan,sopraan
Michelle DeYoung, mezzosopraan

Gustav Mahler, Symfonie nr. 2 in c 'Auferstehung'

HERRIJZENIS
“Herrijzen, ja herrijzen zal jij, mijn stof, na een korte rust!”
 
Na het horen van deze versregels, van de dichter Friedrich Klopstock, schreef Gustav Mahler: “het sloeg in als bliksem, dit ding, en alles werd me helder en duidelijk.” Het gedicht vormt de basis voor zijn Tweede Symfonie, die ook dezelfde titel krijgt: ‘Die Auferstehung’.
 
In het vijfde en laatste deel van de symfonie zingt het koor teksten uit het gedicht van Klopstock, aangevuld en veranderd  met  Mahlers  eigen  woorden.  Zo  is  het  in  Klopstocks  origineel  Christus  die  de  mens  naar  het  hiernamaals  leidt, terwijl het bij Mahler de mens zelf is die door liefde de onsterfelijkheid bereikt. Aan het einde van de symfonie wordt dit met muzikale glorie bezongen: “Sterben werd’ ich um zu leben!” Als een feniks herrijst de mensheid, dag na dag, uit de eigen stof.
 
Voor dit concert kan het Belgian National Orchestra rekenen op een wereldbefaamde cast : Michelle DeYoung en Sofia Fomina.
 

Inschrijven voor 30 september 2019.

 Je spreekt of begrijpt nog geen of niet zo veel Nederlands. Toch wil je graag aan een activiteit, workshop of cursus meedoen. Dat kan

 

 

<
>
x