vtbkultuur Brussel Fotoclub

Brussel Fotoclub

Mozartiade 2019

We wonen twee concerten bij in het kader van de Mozartiade 2019

Datum: 03/07/2019
Uur: 18:00
Uur van samenkomst: 15.30
Plaats: Martelarenplein -
Adres: Martelarenplein Martelarenplein, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: aan de tibune
Type: Podiumactiviteit - concert

We wonen twee concerten bij in het kader van de Mozartiade 2019.  Meteen een gelegenheid om beelden te maken van de muziaknten in volle concentratie tijdens de uitvoering en sfeerplaatjes van het publiek.

Op het programma staan:

16u VENTI NUOVI
Werken van Lully, Mozart, Baily en anderen

Christian Debauve richtte het blazersensemble Venti Nuovi op om het repertoire voor blaasinstrumenten te promoten, dat door gebrek aan concerten bij het brede publiek te weinig bekendheid geniet. Onder zijn leiding kunnen conservatoriumstudenten met dit repertoire kennismaken, te midden van professionele musici die voor het merendeel afkomstig zijn van het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen. Het ensemble Venti Nuovi is al sinds 2016 met het festival verbonden. Dit jaar brengt het een alla turca’-programma, dat perfect aansluit bij het thema van deze editie. 

 
 17u ECB5
Werken van Mouret, Mozart, Verdi, Crespo en anderen

Ensemble de Cuivres de Belgique (ECB) telt 11 getalenteerde musici die allen bij grote Belgische orkesten aangesloten zijn en zich verenigden rond dit gezamenlijke en gezellige muziekproject. Samen verkennen ze een repertoire dat van Gabrieli tot Bizet reikt, met uitstapjes naar Astor Piazzolla en filmmuziek. In verschillende instrumentencombinaties geven ze uiting aan hun grote rijkdom aan klankkleuren, hun bijzonder genuanceerde spel en hun muzikaliteit. Het ECB nam al deel aan de edities 2017 en 2018 van het festival. Dit jaar hoort u hen in de kleinere maar niet minder spetterende kwintetformatie (ECB5). Hun nieuwe programma gaat van opera- tot variétémuziek. 

<
>
x