vtbkultuur Brussel Fotoclub

Brussel Fotoclub

Auschwitz kamp

Bezoek aan de tentoonstelling over het kamp Auschwitz in de Dossin kazerne

Datum: 19/07/2020
Uur: 10:00
Plaats: Museum Kazerne Dossin
Adres: Goswin de Stassartstraat 173, 2800 Mechelen
Plaats van bijeenkomst: station Brussel Noord
Type: Groepsbezoek

Beelden van prikkeldraad, mishandeling en massamoord hebben van de Poolse stad het symbool voor de Holocaust gemaakt. Maar achter de horror gaat een gelaagd verhaal schuil. Die onbekende geschiedenis van de stad en het kamp ontdekt u in deze tijdelijke tentoonstelling. 

Auschwitz was onderdeel van een Duits kolonisatieproject en een ‘drang naar het Oosten’. Op zoek naar Lebensraum wilde de SS er een immens gebied ontwikkelen, met Auschwitz als centrale metropool. Terwijl de gevangenen voortdurend in levensbedreigende omstandigheden verkeerden, maakten de bewakers tijd voor ontspanning en plezier. Twee uitzonderlijke fotoalbums staan in akelig contrast. 

Waarom is Auschwitz niet gebombardeerd door de geallieerden? Was er ooit verzet in het kamp? En hoe werd er na de bevrijding omgegaan met de site? Met een historisch vergrootglas bekijken we de ongekende lagen van dit complexe verhaal.

Ons bezoek wordt begeleid door een lid van de Auschwitzstichting, die ook reizen naar het voormalige concentratiekamp begeleid.

We reizen per trein naar Mechelen Nekkerspoel, vertrek in Brussel Noord met de trein om 10.10u.  De treinreis is niet inbegrepen.  Afspraak in de lokettenzaal om 10 uur.  Koop je treinticket digitaal.

Voor wie een museumpas bezit is het bezoek gratis

Vooraf inschrijven is verpliht en neem de nodige voorzorgen ivm covid-19

 

 

<
>
x