vtbkultuur Brasschaat

Brasschaat

'DE JOSSEN' (van Tom Lanoye) door Parktheater

Toneelvoorstelling in het kader van 50 jaar vtbKultuur Brasschaat

Datum: 12/11/2020
Uur: 20:00
Deuren open: 19:15 u
Plaats: Podiumzaal De Polygoon
Adres: Kapellei 15, 2930 Brasschaat
Prijs leden: 12 euro
Prijs niet-leden: 12 euro
Type: Podiumactiviteit - theater

Voorstelling in het kader van 50 jaar vtbKultuur Brasschaat

De Jossen van Tom Lanoye 
Welkom in het Rijk der Jossen! Het land waar iedereen Jos heet met zijn familienaam... én met zijn voornaam. Waar iedereen gelijk is voor de wet en iedereen zich veilig voelt, beschermd door de andere Jossen. De Jossen hebben hun eigen Jos-dom gecreëerd. Waar iedereen zich aan de regels houdt, de rituelen trouw vervult, de onhebbelijkheden gesmoord worden in het groepsgevoel, waar iedereen zijn weg en plaats vindt in de complexe chaos van de buitenwereld. Waar niemand ge-'jos't wordt door een ander... Tot op een dag één van de Jossen er uit wil stappen. Het Josdom staat op zijn kop, davert op zijn grondvesten. De Josmaskers vallen af, ambities komen boven en er wordt gevochten: voor en tegen elkaar, voor en tegen het groepsgebeuren, voor en tegen het individu. Is dit de val of de revival der saamhorigheid? Tom Lanoye schetst op komische wijze maar met een tragische ondertoon het spanningsveld tussen individu en groep.

Regie: Bart van der Heyden
Bart van der Heyden is theatermaker en acteur. Hij richtte in november 2017 zijn eigen Leuvense gezelschap op (Collectief Verlof) en studeerde in 2018 af als Master drama aan Luca School of Arts Leuven.
Naast eigen werk maken en spelen, freelancet hij bij andere gezelschappen, regisseert en coacht hij amateurgroepen, is hij te zien in tal van kortfilms en geeft hij theaterworkshops aan kinderen, jongeren en volwassenen. Momenteel is hij te zien in Level Q (LAP vzw), Vierhoek (Theater Stronk), Moenieworrienie (Collectief Verlof) en in verschillende producties van Theater Tieret (Raspoetin, Chakra Bazaar, Baraque Future, De Mompelaar, MARRY ME - MERRY).

Parktheater
Parktheater Brasschaat profileert zich als een laagdrempelige, gezellige toch gedreven toneelgroep die graag eigenzinnige, alsook commerciële voorstellingen brengt. Hiervoor engageert zij het kruim der regisseurs uit de professionele toneel- en televisiewereld.  Zo brengt deze groep enthousiastelingen het beste in zich naar boven en voor u amateurtoneel op een zeer behoorlijk niveau.  

Kostprijs: 12,00 euro voor leden en voor niet‑leden.

<
>
x