vtbkultuur Brasschaat

Brasschaat

Combinatiebezoek Museum De Reede en E. Van Mieghem museum

Edvard Munch in de kijker.

Datum: 08/12/2018 tot 01/01/1970
Uur: 14:00
Plaats: Museum De Reede
Adres: Ernest Van Dijckkaai 7, 2000 Antwerpen
Prijs leden: € 12.00
Prijs niet-leden: € 15.00
Type: Groepsbezoek

Het Museum De Reede (MDR) in Antwerpen - uitsluitend gewijd aan grafische kunst - is een initiatief van de Nederlander Harry Rutten, die zijn kunstverzameling met vooral prenten van Munch, Goya en Rops aan een Belgische Stichting schonk. Twee verdiepingen in het gebouw, werden zo ingericht dat de meer dan 200 getoonde werken visueel mooi tot hun recht komen. Munch, Goya en Rops hebben er elk hun eigen zaal. Een vierde ruimte herbergt de overige kunstenaars van de collectie.
 
Vanaf 6 september tot en met 17 maart 2019 wordt de grafische versie van het bekendste werk van Edvard Munch en tevens het meest iconisch visueel motief uit de volledige Europese kunstgeschiedenis namelijk “De Schreeuw” tentoongesteld.

Wij zullen een speciale rondleiding krijgen - met gids - die zich specifiek richt op dit wereldberoemde kunstwerk en op het leven en het oeuvre van de kunstenaar zélf. De tentoonstelling omvat verder thematisch verwant grafisch werk van Edvard Munch, dat uitnodigt om op zoek te gaan naar de oorsprong van “De Schreeuw”.

 

Na het Museum De Reede brengen we ook een bezoek aan het naastgelegen Eugeen Van Mieghemmuseum.

<
>
x