vtbkultuur Brasschaat

Brasschaat

Cirque du Soleil - KOOZA (AFGELAST. WORDT VERPLAATST NAAR 2021.

Met Kooza keert Cirque du Soleil terug naar de roots

Datum: 13/12/2020
Uur: 17:00
Uur van samenkomst: 16:30
Plaats: Brussels Expo
Adres: Belgi√ęplein 1, 1020 Brussel
Prijs leden: 69 euro (servicekosten inbegrepen)
Prijs niet-leden: 65 euro (servicekosten inbegrepen)
Type: Evenement

AFGELAST. WORDT VERPLAATST NAAR 2021. NIEUWE DATUM WORDT MEEGEELD ZODRA BESCHIKBAAR.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sinds de wereldpremière in 2007 zagen al meer dan vier miljoen toeschouwers Kooza, de nieuwe show van Cirque du Soleil. Na een tournee doorheen Noord-Amerika en Japan en de huidige voorstellingenreeks in Madrid en Bilbao komt de productie straks ook naar ons land.

Halsbrekende acrobatie

Kooza is volgens de Amerikaanse bedenker en regisseur van de show David Shiner niets minder dan een terugkeer naar de roots van het Canadese gezelschap, dat in 1984 van start ging. Alles staat dan ook in functie van de twee hoofdelementen van deze show: halsbrekende acrobatie, en clownstaferelen met een hoog slapstickgehalte. De ruim twee uur durende productie zit alvast boordevol hoogtepunten. Zo zijn er onder meer vier koorddansers, menselijke piramides, een trapezesolo en een wip die de artiesten metershoog de lucht in slingert.
Indrukwekkend is ook het razendsnel ronddraaiende "wheel of death", waarop twee acrobaten het publiek naar adem doen happen. Tijd om van de spanning te bekomen is er nauwelijks: de acts volgen elkaar in sneltempo op.

Eenvoud
Zoals in andere shows van Cirque du Soleil zijn ook in Kooza een arsenaal aan kostuums (vaak met speciale effecten), talloze props, kleurrijke figuren en een live-band van de partij. Bovendien doen de clowns flink hun best om voor interactie te zorgen met het publiek.
In tegenstelling tot in sommige oudere producties van het gezelschap staan er echter minder nevenpersonages op het podium en werd ook het decor al bij al vrij sober gehouden. Dat vergroot de spanning alleen maar: de nadruk ligt volledig op de acrobatische kunsten van de artiesten, en achteraf heeft u niet de indruk dat allerlei zaken u ontgaan zijn. "Kooza grijpt terug naar de eenvoud, de menselijkheid en de intimiteit van een traditioneel circus", vat creatief directeur Serge Roy samen.

Verplaatsing: Eigen vervoer of trein+metro Zie: https://www.brussels-expo.com/nl/bezoekers/openbaar-vervoer

Opgelet: onze afdeling beschikt slechts over 6 plaatsen. Snel reserveren (en betalen) - maar niet later dan 26 meil 2020 - is dus de boodschap !

AFGELAST; WORDT VERPLAATST NAAR 2021. DATUM WORDT MEEGEELD ZODRA BESCHIKBAAR.

Prijs vtbKultuur en VAB leden: 65€ (inclusief servicekosten) ipv 79,50-97,50€ (exclusief servicekosten)
Kinderen van 2 tot 12 jaar betalen: 55€ (inclusief servicekosten)
Prijs niet leden: 69€

<
>
x