vtbkultuur Brasschaat

Brasschaat

1830 - Musical -- INSCHRIJVEN TOT 23 APRIL 2021.

Organisatie vtbKultuur Nationaal

Datum: 18/08/2021
Uur: 20:00
Plaats: Kasteel de Merode, Westerlo
Adres: Merodedreef 2, 2260 Westerlo
Prijs leden: 40 euro
Prijs niet-leden: 40 euro
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - dans

Historalia Productions brengt haar vierde musicalspektakel 1830. De musical 1830 vertrekt vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengt op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. De voorstelling zal vol staan met spectaculaire en levensechte scènes.

De opkomst van België wordt benaderd vanuit twee perspectieven: de Belgische en de Nederlandse. Als publiek ervaar je beide visies vanaf een andere locatie op het domein. Je verhuist letterlijk van de ene tent naar de andere en komt uiteindelijk samen voor een spectaculair einde tijdens de apotheose in openlucht.

Het verhaal : 1830 wordt een revolutionaire kijk op het ontstaan van het Koninkrijk België. De revolutiegolf die in de 19de eeuw door Europa woedt, breidt zich uit als een olievlek tot ze ook onze contreien bereikt. Dit tot groot ongenoegen van de Hollanders die onder leiding van Koning Willem 1 het gezag hebben over de Belgische gebieden. De Belgen drukken steeds meer hun ontevredenheid over zijn regeerstijl uit, tot op een avond heel Brussel in rep en roer wordt gezet… Sleutelfiguren zoals Frédéric de Merode en Louis de Potter vechten mee voor de vrijheid van het Belgische volk. Gaandeweg leren we een Brussels gezin kennen dat alles van dichtbij meemaakt. Vader André is een hevig verzetsstrijder, zijn dochter Anna en zijn zoon Ketje raken elk op hun eigen manier verweven in de revolutie. 1830 vertelt een verhaal vol actie, liefde en emotie. Een must see voor elke liefhebber van muziek, theater en geschiedenis.

Kostprijs: 40 euro voor leden en niet-leden, gratis programmabrochure per twee deelnemers.

INSCHRIJVEN VÓÓR 23 APRIL 2021.

 

Uurschema :

18.00 u : deuren van het domein gaan open
20.00 u stipt: start voorstelling (in Theater Holland of Theater België), met tussenin wissel van tent (naar Theater Holland of Theater België)
21.35 u: pauze
22u15: aanvang apotheose in openlucht (overdekte tribune)
23u00: einde voorstelling

Practica

Domein Kasteel de Merode, ingang via de Merodedreef 2 te Westerlo.
Om 18u gaan de deuren van het domein open.
Er zijn verschillende parkings in het centrum van Westerlo, alle op wandelafstand van het kasteelpark, maar voorzie min. 15 minuten om van de auto naar het domein te wandelen.

<
>
x