vtbkultuur Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

‘Inkijk’ in het Antwerpse Havenhuis - VOLGEBOEKT

Rondleiding in Het Havenhuis, een nieuwe thuis voor een wereldhaven!

Datum: 19/05/2018
Uur: 15:00
Plaats: Havenhuis - Zaha Hadidplein 1 - 2030 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Aan de voorpoot van het Havenhuis.
Prijs leden: € 6
Prijs niet-leden: € 8
Thema: Architectuur
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 2

Het Havenhuis is de hoofdzetel van het Havenbedrijf Antwerpen. Het kantoorgebouw ligt op het Antwerpse Eilandje aan het Zaha Hadidplein, dat is vernoemd naar de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid, die enkele maanden voor de oplevering van het gebouw onverwachts overleed. Het nieuwe gebouw symboliseert het dynamische, betrouwbare, ambitieuze en innovatieve karakter van de haven van Antwerpen. Het is de dagelijkse werkplek voor 500 medewerkers van het Havenbedrijf en het fungeert als ontmoetingsplaats voor de vele internationale contacten van de Antwerpse havengemeenschap.

Helder inzicht, schitterend uitzicht. Zaha Hadid Architects leverde met het Havenhuis een architecturaal meesterwerk af, op maat van een wereldhaven als Antwerpen. Het hoofdkantoor van het Havenbedrijf Antwerpen is zonder twijfel één van de blikvangers van de Antwerpse skyline. Maar ook binnenin is het gebouw adembenemend, dankzij een fascinerend lijnenspel dat er zich op elke verdieping voltrekt, en duizelingwekkende vergezichten.

Op zaterdag 19 mei krijg je de kans om met ons dit adembenemend gebouw te bezoeken!

Deelnameprijs: 8 euro (6 euro voor leden vtbKultuur of VAB). Vooraf inschrijven is noodzakelijk (het aantal deelnemers is beperkt)! In de deelnameprijs zijn de vervoerskosten niet inbegrepen.

Deelnemen: inschrijven via e-mail boortmeerbeek@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE47 9730 8857 5380 van vtbKultuur Boortmeerbeek.

Samenkomst: om 14.45 uur op het Zaha Hadidplein van het Antwerps Eilandje, aan de voorpoot van het Havenhuis. Voor de trip naar het Havenhuis kan je aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein zal nemen en in Antwerpen een tram van De Lijn (samenkomst in de lokettenzaal van het NMBS-station - Mechelen om 13.00 u.).

© foto’s: gva.be

<
>
x