vtbkultuur Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

‘De Gouden Straatjes’ in Antwerpen - VOLGEBOEKT

De juweliersroute ligt pal in de Antwerpse Modebuurt, is één kilometer lang en gaat langs 16 goud- en zilversmeden die uitblinken door hun vakmanschap en creativiteit, daar de stad toch meer dan 5 eeuwen diamantgeschiedenis kent.

Datum: 31/08/2019
Uur: 14:15
Plaats: Antwerpen
Prijs leden: € 11,00
Prijs niet-leden: € 12,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

Vlaams Meesterschap in de kijker zetten, daar doen wij graag aan mee. Aangezien Antwerpen buiten diamanthoofdstad ook de juweliershoofdstad van België is vonden wij het tijd om onze creatieve, ambachtelijke en hedendaagse juweliers in de kijker te zetten.

Antwerpen staat wereldwijd bekend als een belangrijke mode- en diamantstad. Hierdoor vormt de stad dan ook de perfecte thuishaven voor creatieve en modebewuste juweliers. Een gids van MOMU neemt je mee langs 16 hedendaagse juweliers die uitblinken door hun vakmanschap en creativiteit in het Modehart van Antwerpen. Hierbij legt ze de link tussen Antwerpen, diamant, mode en juwelen. Niet enkel de juweliers, maar ook de historiek van Antwerpen en diamant zullen verteld worden. In enkele zaken zal het ook mogelijk zijn de winkel of het atelier te betreden en de ontwerpers te leren kennen. Zowel gevestigde waarden als opkomend talent tonen hier hun ontwerpen en ambacht.

Deelnemende juweliers: Gerhild Kirchner, Anne Zellien, Robb.Zilla, Pascale Masselis, Hilde Van Belleghem, Alto Galleria, Diamanti Per Tutti, Wouters & Hendrix, O! Jewelry, Adelin, Sara Gies, Nico Taeymans, Studio Collect, I.Ma.Gi.N, Salima Thakker en Nadine Wijnants.

Dompel jezelf onder in de wereld van hedendaags juweelontwerp tijdens deze inspirerende wandeling langs de Gouden Straatjes.

Deelnameprijs: € 11,00 voor vtbKultuur-leden (€ 12,00 voor niet-leden). De verplaatsing naar Antwerpen is niet inbegrepen.

Deelnemen: inschrijven via e-mail boortmeerbeek@vtbkultuur.be én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE47 9730 8857 5380 van vtbKultuur Boortmeerbeek. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (het aantal deelnemers is beperkt)!

Samenkomst: om 14.05 uur aan de ingang van DIVA, Suikerrui 17-19 in Antwerpen

Foto’s © degoudenstraatjes.be

<
>
x