vtbkultuur Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

‘De Bourgondiërs in Gent’ - Van Eyck wandeling in de kuip van Gent - AFGELAST

In 2020 staat Van Eyck centraal in Gent met een grote tentoonstelling in het MSK. Voorafgaand aan een eventueel museumbezoek bieden wij je de mogelijkheid om meer te vernemen over de tijdgenoten van Jan en Hubert Van Eyck tijdens een gegidste wandeling door het historisch centrum van Gent.

Datum: 05/04/2020
Uur: 10:00
Plaats: Sint-Niklaaskerk - Cataloniëstraat - Gent
Plaats van bijeenkomst: Aan de ingang van de Sint-Niklaaskerk - Gent
Prijs leden: € 6,00
Prijs niet-leden: € 8,00
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Speciale aandacht wordt besteed aan de periode van de flamboyante Bourgondische hertog Filips de Goede, toen ook rijke kooplui zich spiegelden aan de pracht en praal van het hof. Zo veranderde ook de mode volledig. Maar leefden de meesten toen echt zo bourgondisch? Hoe verging het de vrouwen en de minder begoeden? Wat at en dronk men? Hoe kleedde men zich? Ontdek het allemaal tijdens deze wandeling.

Deelnameprijs: € 6 voor leden en € 8 voor niet-leden. De verplaatsing naar Gent is niet inbegrepen. Indien gewenst kan je voor de trip naar Gent aansluiten bij onze groep die in Mechelen de trein en in Gent het openbaar vervoer zal nemen.

Deelnemen: inschrijven via e-mail boortmeerbeek@vtbkultuur.be en, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE47 9730 8857 5380 van vtbKultuur Boortmeerbeek. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (het aantal deelnemers is beperkt)!

Samenkomst: om 10.00 uur aan de ingang van de Sint-Niklaaskerk - Cataloniëstraat - Gent (dicht bij de Korenmarkt) of in de lokettenzaal van het NMBS-station Mechelen (het uur van samenkomst, wordt later aan de deelnemers medegedeeld).

Foto’s © lukasweb.be - Art in Flanders vzw & vaneyck2020.be

<
>
x