vtbkultuur Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

Bezoek ‘Manufactuur De Wit’ in Mechelen - VOLGEBOEKT

De Koninklijke Manufactuur De Wit focust zich op de reiniging en conservatie van wandtapijten, veelal uit internationale collecties. Ze richt zich ook op de aan-en verkoop van antieke wandtapijten. Het unieke historisch kader van de 15e-eeuwse refugie van de abdij van Tongerlo in Mechelen is haar thuisbasis waar ze haar waardevolle wandtapijtencollectie presenteert.

Datum: 17/10/2019
Uur: 11:00
Plaats: Manufactuur De Wit - Schoutetstraat 7 - Mechelen
Plaats van bijeenkomst: Om 10.50 uur aan de ingang van Manufactuur De Wit
Prijs leden: € 9,00
Prijs niet-leden: € 10,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 3

Of het nu gaat om de reiniging (door zuiging van aërosol), de conservatie (techniek van conservatie-integratie), het voeren (op een speciaal ontworpen tafel), het ophangen (speciaal ophangsysteem met geïntegreerde katrollen), of om het stockeren (systeem van gegalvaniseerde stalen rollen), de Koninklijke Manufactuur De Wit wordt in tal van landen beschouwd als hét privé-atelier dat de laatste 25 jaar het meest heeft bijgedragen tot de technische evolutie in de conservatie van wandtapijten. De Koninklijke Manufactuur van Wandtapijten De Wit is daarbij koploper in het onderzoek. Hierdoor biedt zij haar klanten de meest vooruitstrevende technologie die conservatoren met internationale autoriteit eveneens aanbevelen.

We bezoeken de Manufactuur onder begeleiding van een gespecialiseerde gids die ons inleidt in de boeiende wereld van de wandtapijtkunst: geschiedenis, techniek, weefdemo, conservatieproces, … Ook het historisch pand en de tuin krijgen alle aandacht. En tenslotte zullen we het atelier bezoeken.

Deelnameprijs: € 9,00 voor vtbKultuur-leden (€ 10,00 voor niet-leden).

Deelnemen: inschrijven via e-mail boortmeerbeek@vtbkultuur.be én, nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deel-namebedrag storten op de bankrekening BE47 9730 8857 5380 van vtbKultuur Boortmeerbeek. Vooraf inschrijven is noodzakelijk (het aantal deelnemers is beperkt)!

Samenkomst: om 10.50 uur aan de ingang van Manufactuur De Wit, Schoutetstraat 7 - Mechelen

Foto’s © Dewit.be

<
>
x