vtbkultuur Boortmeerbeek

Boortmeerbeek

Bezoek Anthuriumkwekerij AnthurMiddendorp in werking

Ga mee op een 2 uur durende ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de Anthurium-snijbloemcultuur onder begeleiding van een professionele gids.

Datum: 21/09/2018
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:50
Plaats: AnthurMiddendorp
Plaats van bijeenkomst: Molenweg 11 - 3020 Veltem-Beisem
Prijs leden: € 5,00
Prijs niet-leden: € 6,00
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 5

Op ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de Anthurium-snijbloemcultuur!

De anthuriumkwekerij, opgericht in 1978 te Veltem-Beisem nabij Leuven, is een uniek bedrijf in België en Europa. Sedert 2007 is het een landbouwvennootschap. Ronny Middendorp en zijn echtgenote Rosette Kerremans leiden het bedrijf. 

Het bedrijf is gespecialiseerd in Anthurium Andreanum-snijbloemcultuur. De kwekerij bestaat uit 60.000 m² verwarmd glas, 3.000 m² bedrijfsgebouwen en heeft 25 vaste werknemers in dienst.

Het is een ultramodern bedrijf, volledig geautomatiseerd en geacclimatiseerd. Toch gebeurt er nog zeer veel manueel werk, omdat de anthuriumbloem ondanks haar uitzonderlijke lange houdbaarheid een zeer kwetsbare bloem is die met de grootste omzichtigheid dient behandeld te worden.

Door de vele jaren ervaring kweken zij kwaliteitsproducten en hebben zij een prachtig assortiment snij-Anthuriums, bestaande uit 16 variëteiten. Hun specialiteit is de mengdoos. Deze verpakking bevat een kleuren- en soortenvariatie van al hun verschillende soorten anthuriums. Natuurlijk leveren zij ook op kleur of soort. Hun grootste betrachting is een hoogstaand kwalitatief eindproduct af te leveren aan de consument waarop zij trots kunnen zijn en waarover de eindverbruiker meer dan tevreden is.

Deelnameprijs: € 6,00 (€ 5,00 voor vtbKultuur- of VAB-leden).

De verplaatsing naar Veltem-Beisem is niet inbegrepen. Wie geen vervoer heeft kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, met andere deelnemers meerijden (bij de inschrijving aan te vragen!). De carpoolprijs bedraagt € 3,00/persoon (te betalen aan de chauffeur).

Deelnemen: inschrijven via e-mail boortmeerbeek@vtbkultuur.be of telefonisch bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) en nadat je de bevestiging van je inschrijving ontvangen hebt, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE47 9730 8857 5380 van vtbKultuur Boortmeerbeek.

<
>
x