vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Lezing ‘250 jaar Beethoven’ door Hilde Goedgezelschap - UITVERKOCHT

In 2020 vieren we de 250ste verjaardag van Ludwig Van Beethoven, één van de grootste componisten aller tijden. Wie was Beethoven, hoe leefde hij en wat deed hij?

Datum: 25/02/2020
Uur: 19:30
Plaats: Het Predikheren - Zaal Mandela - Goswin de Stassartstraat 88, Mechelen
Prijs leden: € 8,00
Prijs niet-leden: € 10,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Reportage of lezing

Ludwig Van Beethoven is geboren in Bonn (D) en bracht een groot deel van zijn leven in Wenen door. Zijn voorouders waren afkomstig uit Mechelen. Zijn muzikale aanleg erfde Ludwig van zijn grootvader.

De verjaardag van de geboorte van deze grootmeester kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan. Daarom organiseert vtbKultuur Provincie Antwerpen een lezing in Mechelen om te genieten van één van de grootste componisten aller tijden. Tijdens deze lezing brengt Hilde Goedgezelschap het verhaal van zijn kunstenaarscarrière rijkelijk gestoffeerd met bekende en minder bekende muziekfragmenten. We beleven zijn moeilijke jeugd in Bonn en zijn verhuis naar Wenen waar hij één van de meest beroemde inwoners van de stad wordt.

Beethovens leven spreekt tot ieders verbeelding met al zijn verlangens, zijn relaties en conflicten, zijn verhouding met de ‘onsterfelijke geliefde’, het drama van zijn doofheid. We maken een boeiende ontdekkingstocht doorheen het leven en oeuvre van één van de belangrijkste persoonlijkheden uit onze Europese cultuurgeschiedenis.

Wie is Hilde Goedgezelschap? Ze studeerde musicologie aan de KU Leuven. Ze is leraar muziekgeschiedenis en muziekcultuur, verbonden aan de academie in Heist-op-den-berg. Daarnaast geeft ze regelmatig concertinleidingen, lezingen en begeleidt ze ook educatieve bezoeken aan musea en cultuursteden.

Deelnameprijs: € 8,00 voor leden vtbKultuur (€ 10,00 voor niet-leden).

Deelnemen: inschrijven via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) of en, na ontvangst van bevestiging van je inschrijving, onmiddellijk de deelnameprijs storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Foto Ludwig von Beethoven: © beethoven.de

Activiteit georganiseerd door vtbKultuur provincie Antwerpen

<
>
x