vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Historalia Musical ‘1830’ - Kasteel de Merode in Westerlo

Dit is al de vierde voorstelling die Historalia zal spelen op het domein van prins Simon de Merode. Bij de vorige voorstellingen stond telkens één persoon centraal. In ‘1830’, dat dit keer focust op een historische gebeurtenis: de Belgische onafhankelijkheidsstrijd, zijn verschillende hoofdpersonages.

Datum: 18/08/2021
Uur: 20:00
Plaats: Kasteel de Merode
Adres: Merodedreef 2, 2260 Westerlo
Prijs leden: € 40,00
Prijs niet-leden: € 43,00
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - theater
Beschikbare plaatsen: 18

Na drie succesvolle musicalproducties is Historalia klaar voor een nieuwe uitdaging. Dit jaar zullen ze de grenzen verleggen en je laten kennismaken met een nieuw theaterconcept. Waar de vorige spektakels altijd plaatsvonden op het water rondom het kasteel, ontdek je tijdens 1830 het volledige domein. Er wordt namelijk op drie locaties gespeeld die op wandelafstand van elkaar liggen. 

Voor de pauze kom je in twee verschillende theaters terecht: het Belgisch theater en het Hollands theater. In beide tenten ontdek je het verhaal van de Belgische revolutie die Brussel en omstreken in rep en roer zette. Het verhaal vertrekt vanuit de wortels van onze nationale geschiedenis en brengt op een onvergetelijke manier hulde aan de geboorte van het Koninkrijk België. De opkomst van België wordt vanuit twee perspectieven benadert: het Belgische en het Nederlandse. 

Na de pauze komt het volledige publiek samen in een overdekte tribune voor een bombastische en indrukwekkende apotheose. De voorstelling zal vol staan met spectaculaire en levensechte scènes!

De regie en het script is voor de vierde keer op rij in handen van Luc Stevens en ook componist Sam Gevers zal opnieuw het muzikale brein achter de voorstelling zijn. Sam zal de voorstelling voorzien van een moderne, gloednieuwe score die het hele Historalia-concept in een volledig nieuw jasje zal steken. Historalia heeft daarnaast opnieuw Florian Boutonnier aan boord die de muziek van Sam zal vertalen naar een fantastische choreografie. Michiel De Meyer, Leendert De Vis & Liesbeth Roose zullen de personages in het meeslepende verhaal van Luc Stevens tot leven brengen. Zij worden vergezeld door niemand minder dan Nele Goossens & Lucas Van den Eynde.

Je mag je verwachten aan een unieke theaterbeleving die bol zal staan van spektakel. Dit wordt allemaal gegoten in een ijzersterk en ontroerend verhaal.

Deelnameprijs voor rang 1 tickets (inclusief gratis programmabrochure per 2 tickets): € 40 voor vtbKultuur-leden (€ 43 voor niet-leden). De verplaatsing naar Westerlo is niet inbegrepen. Wie geen vervoer heeft kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, met andere deelnemers meerijden (bij de inschrijving aan te vragen!). De carpoolprijs bedraagt € 5,00/persoon (te betalen aan de chauffeur).

Tickets: tot 18 april 2021, of zolang de voorraad strekt, kan je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je bestelling ontvangen hebt, dient het deelnamebedrag onmiddellijk gestort op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Mis het niet, reserveer snel. Het aantal tickets is beperkt!

Foto’s © historalia.be

<
>
x