vtbkultuur Bonheiden

Bonheiden

Daens, de musical - UITGESTELD

Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor elke nieuwe generatie.

Datum: 12/02/2021
Uur: 20:30
Plaats: Studio 100 Pop-Up Theater
Adres: Schoonmansveld 18, 2870 Puurs
Prijs leden: € 60,00
Prijs niet-leden: € 62,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Groepsbezoek

De musical Daens neemt ons mee terug naar het Aalst van 1888. De bevolking werkt er onder erbarmelijke omstandigheden in de textielfabrieken: ze worden misbruikt en uitgebuit door de rijke fabrieksdirecteuren. Zo is de situatie die priester Adolf Daens (Peter Van de Velde), na een conflict met Bisschop Stillemans (Jo De Meyere), aantreft wanneer hij terugkeert in zijn geboortestad Aalst: de plaatselijke industrieel heeft de helft van zijn arbeiders ontslagen en wordt gesteund door de voorzitter van de Katholieke Partij. Daens verzet zich tegen deze ontslagen en tegen de wantoestanden in de textielfabrieken. In zijn strijd krijgt Daens de steun van Nette Scholiers (Free Souffriau), pas zeventien maar al kostwinner voor haar hele gezin. Ook de liberalen en de socialisten kiezen de kant van het volk. Eén van die socialisten is voorman Jan De Meeter (Jelle Cleymans). Te midden van de sociale onrust en de barre levensomstandigheden ontstaat er een verboden liefde tussen het katholieke meisje en de doorwinterde socialist.

Peter Thyssen zal de rol van Ponnet op zich nemen, Manou Kersting zal te zien zijn als Schmitt, Fabrice Pillet kruipt opnieuw in de huid van Charles Woeste en Peter Van de Velde speelt Pieter Daens (broer van priester Daens).

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical.

De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical. De onvergetelijke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45.

Ticketprijzen voor categorie 1 plaatsen (reservatiekosten inbegrepen): € 60,00 (voor leden) en € 62,00 (voor niet-leden). Wil je zeker zijn van een uitstekend plekje, bestel dan nu je tickets!

Praktische info: de verplaatsing naar Puurs gebeurt met eigen vervoer. Wie geen wagen heeft kan, zolang er plaatsen beschikbaar zijn, met andere deelnemers meerijden (bij de inschrijving aan te vragen!). De carpoolprijs bedraagt € 5,00/persoon (te betalen aan de chauffeur).

Tickets: zolang de voorraad strekt, kan je tickets bestellen bij Georges Soyez (tel. 0478.99.97.86) of via e-mail bonheiden@vtbkultuur.be. Nadat je de bevestiging van je reservatie ontvangen hebt, dient onmiddellijk het deelnamebedrag gestort op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van vtbKultuur Bonheiden.

Mis het niet, reserveer snel. Het aantal tickets is beperkt!

foto’s © studio100.com & daens.be

<
>
x